Tillbaka

Vill du bli cirkelledare inom omsorgen?

Extrajobb

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) söker flera ledare som kan hålla cirklar inom omsorgen i Oskarshamns kommun med start hösten -23. Detta gäller både inom äldreomsorgen och för personer med funktionsvariation. Ett perfekt extrajobb för dig som brinner för målgruppen! Är du den vi söker? Tveka inte att skicka in en ansökan.

Oskarshamns kommun söker just nu bidrag för att kunna genomföra olika hälsofrämjande aktiviteter som ska sätta guldkant på tillvaron för dem som bor på äldreboende eller LSS-boende. Under sommaren kommer vi få besked om det går igenom men oavsett kommer det behövas cirkelledare inom olika ämnen framöver så tveka inte att söka.

Som ledare för cirklar riktade mot individer med demens eller funktionsvariation så ser vi gärna att du är en lugn och pedagogisk individ som har tidigare erfarenhet av arbete med denna målgrupp, men detta är inget krav då vi främst går på personliga egenskaper.
Vad cirklarna innehåller kan variera beroende på efterfrågan från gruppen och dina egna kunskaper. Det skulle exempelvis kunna vara en friskvårdscirkel med sittande rörelser eller dans, olika målarcirklar, musikcirklar eller samtalscirklar om hur det var förr. Vi på SV kan hjälpa till med studiematerial vid behov.

Om anställningen
Anställningen är en timanställning och timarvode utgår. Vanligast är att våra ledare har annan försörjning i grunden.
Önskemål är att cirkeln/cirklarna hålls dagtid alternativt på helger – du, tillsammans med aktuellt boende, bestämmer tillsammans när cirkeln ska vara förlagd.
Målet är att starta cirklarna under september månad och att varje cirkel hålls en gång per vecka under ca 10 veckor. Förhoppningen är sedan att det fortsätter med 10 tillfällen under våren 2024.

Hur ansöker jag?
Vi tar emot ansökan per mail till sophie.axelsson@sv.se som är verksamhetsutvecklare på SV i Oskarshamns kommun. Ansökan vill vi ha senast 15 augusti. Skriv lite om dig själv och om vilket/vilka ämnen du är intresserad av att hålla cirkel inom. Vi ser gärna att du berättar vilken erfarenhet du har av ämnet och annan information du anser vara relevant för oss att veta. Har du ett CV där dina erfarenheter inom ämnet framgår så ber vi dig skicka med detta i ansökan. Skriv även hur många cirklar du skulle vilja hålla per vecka.

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Tillsammans med verksamhetsutvecklaren och personal inom omsorgen kommer du att planera kursen. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.
För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en kostnadsfri ledarskapsutbildning under september månad i SV:s lokaler i centrala Oskarshamn. Denna utbildning ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik och pedagogik. I och med den aktuella målgruppen kommer vi även prata om demens och bemötande.

Om SV
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

Kontakt vid frågor och ansökan
Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamns kommun – sophie.axelsson@sv.se