Virtuell hembygd och levande historia

leaderlogga.jpg

Många hembygdsföreningar uttrycker ett behov av att dokumentera hembygden och den tekniska utvecklingen som har skett möjliggör nya lösningar genom virtuell teknik. Genom att nyttja tekniska möjligheter kan efterlevande men också omvärlden uppleva en väldigt verklighetstrogen bild av det kulturarv och historia som vi har idag och som vi har haft. Ytterligare dimension som projektet beaktar är att människor blir äldre och begränsas i viss mån att komma ut och uppleva platser. Att få uppleva lokala platser i betydelsefulla miljöer på ett verklighetstroget sätt kan höja livskvaliteten menar sökande. Syftet med projektet är att dokumentera den lokala hembygden och kulturarvet samtidigt som hembygdsrörelsen får bättre digital kunskap.

Till sidan

Startar snart

 • Broderi/Knyppling Byholma

  Ort Lidhult
  Pris 610 Kr
  Start 2022-01-24
  Läs mer
 • Spanska konversationscafé

  Ort Älmhult
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-24
  Läs mer
 • Lär dig släktforska

  Ort Alvesta
  Pris 750 Kr
  Start 2022-01-24
  Läs mer
 • Målarcirkel

  Ort Älmhult
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-25
  Läs mer
 • Franska A1-A2

  Ort Alvesta
  Pris 545 Kr
  Start 2022-01-25
  Läs mer
 • Föreläsning - Biodlarsnack om varroa

  Ort Distans
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-25
  Läs mer

Handpappersbruket i Lessebo

Här tillverkas sen mer än 300 år handgjort papper. Papper med struktur och själ, med eller utan vattenmärke. Papper som använts till avtal och priser, romaner och akvareller. I den vackra byggnaden är förutom tillverkningen även ett café inrymt. Här kan du få småländsk ostkaka eller en glass i solen. Aktiviteter av olika slag arrangeras hela året.

Papperspyssel, workshops, barnaktiviteter och guidade visningar. I shopen kan du handla vårt papper men också litteratur av lokala författare och konsthantverk från trakten. På nedre våningen samsas papperstillverkningen med konstutställningar och konserter.  1,2 km från Lessebo Handpappersbruk ligger Lessebo Camping med 22 platser med el och flera platser utan el. Frukostpaket erbjuds på handpappersbruket där receptionen ligger.

Varmt välkommen att besöka oss.

Mer info om Bildningsbruket, öppettider och webshop  hittar du på www.lessebohandpappersbruk.se och www.lessebohandmadepaper.com

Mer info