SV Kronoberg

Hitta ditt lokala kontor:

Kommande evenemang och kurser

Välkommen till SV Kronoberg

Studieförbundet Vuxenskolan i Kronoberg är en del av landsbygdsrörelsen och bedriver folkbildning i form av studiecirklar, kurser, kultur och föreningsaktiviteter. Vi finns med vår verksamhet i alla länets åtta kommuner. Vi har egna bemannade kontor i fyra av länets kommuner.

Aktuellt

Folkbildningsgurun Wivi - Folkbildningen måste fortsätta att utvecklas och möta nya utmaningar

Vid 95 års ålder står Wivi Johansson som en central figur inom folkbildning i Uppvidinge, en kommun där hon har lämnat ett outplånligt avtryck. Genom decennier av dedikation till Studieförbundet Vuxenskolan har Wivi inte bara format lokalsamhällets syn på utbildning utan också agerat som en brygga mellan generationer, spridande kunskap och gemenskap.

Vi storsatsar på silversmide

Nu har vi renoverat och startat en egen silversmidesverkstad på Blockvägen i Växjö

SVs cirkelledare utsedd till Årets folkbildare i Kronoberg

Elin Eliasson, undersköterska i Älmhult, kände att kommunen inte prioriterade tillräckligt för att säkerställa att personalen inom äldreomsorgen hade tillräckliga kunskaper i svenska. Istället för att vänta på förbättringar bestämde hon sig för att agera och startade en studiecirkel på sin fritid. Nu prisas hon för sin insats och har fått den hedersamma utmärkelsen "Årets folkbildare" i Kronoberg 2023.