Kulturfabriken

 

Förverkliga dina musikaliska visioner

Kulturfabriken på Annelund är en del av Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö och där jobbar vi med dans och musikverksamhet. Här finns replokaler, danssalar och en inspelningsstudio. Inspelningsstudion stod klar 2017 och de som har studiecirkel i musik hos oss kan hyra studion till förmånligt pris, men även de som inte har en studiecirkel i dagsläget kan hyra studion.

Just nu är Kulturfabrikens medarbetare i full gång med att skapa ny verksamhet och hitta nya målgrupper som kan dra nytta av Kulturfabrikens resurser när det gäller lokaler och utrustning.

-Har man en idé som man vill genomföra så är det bara att höra av sig till oss, säger Linus Jackson, enhetsansvarig på Kulturfabriken.

Hanna Spreitz som är verksamhetsutvecklare på Kulturfabriken berättar om en idé att kunna erbjuda ungdomar att själva komma och använda studion mot en terminsavgift.  

-Det är inte alla som har möjlighet att köpa en dator och de program som krävs för att kunna producera musik, då kan en komma till oss för att skapa sin musik.

Hon berättar också om visionen att starta kurser och studiecirklar i musikproduktion och studioteknik för unga tjejer och transpersoner, grupper som är underrepresenterad i musikbranschen. 

 -De kurserna skulle bygga på att deltagarna lär sig av aktiva producenter och tekniker som finns både lokalt här i Malmö, men också från övriga Sverige. En mix av olika erfarenheter, bakgrunder, personer och musikstilar.

Under besöket hos Kulturfabriken kommer vi in i en spontan brainstorming om vad för studiecirklar det skulle kunna gå att ha inom musik och musikproduktion. Skriva julsånger och barnvisor, skriva kampsånger inför internationella kvinnodagen, inspelningsteknik och producera schlagers under vårens Eurovision-period är några av de förslag som kommer upp. Idéerna är många och både resurserna och möjligheterna för att förverkliga dina musikaliska visioner finns hos Kulturfabriken. 

Har du en idé du vill förverkliga? Hör av dig till Linus Jackson på telefon 0708-20 14 93 eller maila Kulturfabriken.malmo@sv.se

svmusik.se/malmo