Välkommen till SV Norrbotten

Kurser & föreläsningar

Nytt år och nya möjligheter!

Julen är över, knäcken uppäten och det har skålats för ett nytt och spännande år. Det är kallt ute och raggsockorna värmer gott tillsammans med en varm kopp te och en god bok.

Vi befinner oss i något som vi nog aldrig skulle tro kunna stanna så länge och konceptet med ett "nytt" normalt samhälle låter vänta på sig än ett tag.
Alla har inte möjligheten att kunna ses fysiskt och då känns det extra bra att kunna erbjuda en digital variant av möten som förutom möjligheten att lära sig något nytt även ger möjlighet att, om än i digital form, se och träffa sina vänner, skapa nya nätverk och få chans att hitta nya bekantskaper!

Folkbildning är till för alla och vi jobbar ständigt med att hitta lösningar där alla, oavsett var de befinner sig, ska kunna ta del av våra kurser och arrangemang. Välkommen att kolla runt bland vårt varierade utbud av verksamhet!

God fortsättning på det nya året önskar vi från Studieförbundet Vuxenskolan i Norrbotten. Sköt om er!

Vi söker verksamhetsutvecklare!

Vi söker två nya verksamhetsutvecklare.
Är du vår nya kollega?

Vi söker två nya medarbetare, en i Piteå och en i Luleå.
Skulle du vilja jobba med oss?
Klicka på knappen här nedanför och läs vidare samt se vart du ska
skicka din ansökan!

Läs mer här

Rusta och matcha

Rusta och matcha är Arbetsförmedlingens program för dig som är arbetssökande och i behov av stöd och hjälp för att snabbare nå målet – få ett arbete eller börja studera. Vi har genom åren skaffat oss en stor verktygslåda med aktiviteter just för att få fram människors inneboende resurser. Vår individuella matchning uppnår goda resultat, vi hjälper dig framgångsrikt vidare mot målet - ett arbete eller studier.

Läs mer om rusta och matcha

SV Norrbottens kulturstipendiater 2021

Ett stort grattis till Sören och Hilding i Pajala som blev SV Norrbottens kulturstipendiater 2021!

Under hela pandemin har Sören Pekkari och Hilding Niemi framfört sin skönsång och musik till stor glädje till en stor publik på SV Pajalas Facebooksida. Något som varit enormt uppskattat och som vi på Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten vill uppmärksamma med detta SV Norrbottens kulturpris 2021 på 5000 kronor.

Från vänster på bild: Anneli Svarvare SV Pajala, Sören Pekkari och Hilding Niemi.

Nya kurser

 • BIODLING

  Ort Kalix
  Pris 1100 Kr
  Start 2022-03-19
  Läs mer
 • Workshop - Låtskrivningsworkshop med Elin Fagerlund Grunditz

  Ort Pajala
  Pris 0 Kr
  Start 2022-02-15
  Läs mer
 • Intresseanmälan - Bli en maträddare!

  Ort Pajala
  Pris 0 Kr
  Läs mer
 • Intresseanmälan - Odla och lev lokalt!

  Ort Pajala
  Pris 0 Kr
  Läs mer

Starta studiecirkel

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss! Har du exempelvis deltagare, en ledare och ett ämne som passar bra, så hjälper vi gärna till. Genom oss får ni hjälp med bland annat lokaler, studiematerial och kopiering. Dessutom är alla som deltar eller är ledare i verksamhet hos oss försäkrade. Gå gärna in på länken här nedanför och läs mer om hur det går till att starta en studiecirkel!

Läs mer om att starta studiecirkel

Föreningsutveckling

Vi vet att engagemang är avgörande för lokal utveckling. Därför har vi gjort till vår uppgift att inspirera, skapa verktyg och stödfunktioner som ökar möjligheterna att förverkliga idéer och drömmar. Använd vår kompetens, vårt nätverk, vår lokala närvaro och goda lokalkännedom till att göra ert föreningsarbete roligare, effektivare och mer framgångsrikt. SV Norrbotten har lång erfarenhet av folkbildning och kan anpassa och utveckla utbildningar efter din förenings behov.

Läs mer om föreningsutveckling

Min Säkerhet

Min Säkerhet genomför säkerhetsutbildningar för personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Kurserna är anpassade för målgruppen och skapar en ökad trygghet och egenmakt. Kurserna tar upp olika typer av risker som man kan råka ut för i vardagen och hur man hanterar dessa. Alla har rätt till ett livslångt lärande anser vi. Det spelar ingen roll vilken bakgrund man har.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG

Viktig information!

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer bedriver nu verksamhet med fysiska träffar.
Du som ännu inte vaccinerat dig mot covid‑19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Det gäller även om du bara tagit första dosen.
- Undvik nära kontakter med personer i riskgrupp.
- Håll avstånd.
- Stanna hemma när du är sjuk.

Vi fortsätter med digital verksamhet.
Digitala arrangemang är en viktig del i vår utveckling som studieförbund.
Även när vi nu öppnat upp för fysiska träffar kommer vi fortsätta utveckla den digitala biten av vår verksamhet.

Vi fortsätter att hjälpas åt att minska spridningen!