Välkommen till SV Norrbotten

Kurser & föreläsningar

Viktig information!

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har med detta beslutat att inte bedriva verksamhet med fysiska träffar.
Detta gäller även verksamhet i samverkan med föreningar och kamratgrupper.

Vi ställer inte in men ställer om till digital verksamhet.
Du som är cirkelledare och är nyfiken på hur du kan genomföra din kurs digitalt, kontakta din verksamhetsutvecklare för mer information.

Samtliga våra kontor är stängda för besök, vår personal arbetar hemifrån. Ni kan kontakta oss via e-post och telefon.
Nu hjälps vi åt att minska spridningen!

Nya kurser

 • Världsbokafton på Teams

  Ort Distans
  Pris 0 Kr
  Start 2021-04-23
  Läs mer
 • Licence to grill - grillcirkel

  Ort Haparanda
  Pris 0 Kr
  Läs mer
 • Timringskurs Kvällskurs Boden

  Ort Boden
  Pris 2500 Kr
  Start 2021-05-19
  Läs mer
 • Virka en gardinkappa av virkade japanska blommor

  Ort Haparanda
  Pris 100 Kr
  Start 2021-09-16
  Läs mer

Känner du dig fastbränd i livet och behöver en omstart?

Kanske är det ”tack” vare det här året, som du både har insett och förstått att det är dags att göra en omstart i livet? En omstart för att öppna möjligheter för nästa del i livet, en omstart för både kropp, knopp och själ. En omstart som kommer att ge en större mening med livet och ett starkare hälsokonto!

En omstart behöver inte betyda att du bryter upp och kastar bort allt. Nej, en omstart kan även innebära att vi omvärderar och gör det vi har till något bättre trots att vi ibland behöver avsluta och bryta upp!

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Delta i hjärteprojektet tröstemöss/djur!

Nu har du möjlighet att göra skillnad för barn som kommer i kontakt med det svenska sjukhussystemet och behöver extra tröst! Tröstemöss/djur är ett hjärteprojekt grundat av Mette Martensen Kjelgaard i Danmark, och nu kan du delta i projektet med Åsa i Haparanda.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Starta studiecirkel

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss! Har du exempelvis deltagare, en ledare och ett ämne som passar bra, så hjälper vi gärna till. Genom oss får ni hjälp med bland annat lokaler, studiematerial och kopiering. Dessutom är alla som deltar eller är ledare i verksamhet hos oss försäkrade. Gå gärna in på länken här nedanför och läs mer om hur det går till att starta en studiecirkel!

Läs mer om att starta studiecirkel

Linedance på distans – ny verklighet för studieförbunden

Kursledaren peppar sina deltagare hemma i vardagsrummet i Pajala. Hennes kursdeltagare finns bland annat i Skåne och Kalmar. Vuxenskolan i Pajala är först i Sverige med att erbjuda just linedance på distans och det är förstås del av den stora omställningen som alla studieförbund snabbt tvingats in i.

LÄS MER

Min Säkerhet

Min Säkerhet genomför säkerhetsutbildningar för personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Kurserna är anpassade för målgruppen och skapar en ökad trygghet och egenmakt. Kurserna tar upp olika typer av risker som man kan råka ut för i vardagen och hur man hanterar dessa. Alla har rätt till ett livslångt lärande anser vi. Det spelar ingen roll vilken bakgrund man har.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG

Föreningsutveckling

Vi vet att engagemang är avgörande för lokal utveckling. Därför har vi gjort till vår uppgift att inspirera, skapa verktyg och stödfunktioner som ökar möjligheterna att förverkliga idéer och drömmar. Använd vår kompetens, vårt nätverk, vår lokala närvaro och goda lokalkännedom till att göra ert föreningsarbete roligare, effektivare och mer framgångsrikt. SV Norrbotten har lång erfarenhet av folkbildning och kan anpassa och utveckla utbildningar efter din förenings behov.

Läs mer om föreningsutveckling

Stöd och Matchning

Stöd och Matchning är Arbetsförmedlingens program för dig som är arbetssökande och i behov av stöd och hjälp för att snabbare nå målet – få ett arbete eller börja studera. Vi har genom åren skaffat oss en stor verktygslåda med aktiviteter just för att få fram människors inneboende resurser. Vår individuella matchning uppnår goda resultat, vi hjälper dig framgångsrikt vidare mot målet - ett arbete eller studier.

Läs mer om Stöd och Matching