Humaniora

Hur är din relation till socker ?

Har du lust att läsa? Starta en bokcirkel tillsammans med några kompisar och diskutera böcker! Är dina kompisar inte lika lässugna som du? Anmäl ditt intresse här så hjälper vi till med att få ihop en grupp.

Kursinnehåll
Att socker är skadligt vet alla ändå konsumerar vi mer än någonsin. Varför är det så?

Citat från boken som följer med studiecirkeln: För att klara av att motstå suget måste vi helt enkelt förstå varför vi gång på gång trillar i sockerfällan. Problemet är att råden vi får från sjukvården, media och hälsoförespråkare låter likadant för alla när det i själva verket är stor skillnad på att ha ett socialt bruk, ett skadligt bruk eller ett beroende. Vägen till ett sundare liv ser därför olika ut för de skilda grupperna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Material
Materialet blir boken "Sockerbomben 3.0" och den får ni direkt ni startar eran cirkel.

Kursledare
Detta är en kamratcirkel där ni tillsammans bestämmer hur ni vill lägga upp det. Att vara med i en bokcirkel blir mer och mer populärt och är ett roligt, och ibland lite utmanande sätt att läsa eller lyssna på böcker. Att det dessutom är ett utmärkt sätt att regelbundet få träffa goda vänner på en middag gör ju inte direkt saken sämre.

Hur just ni vill lägga upp er bokcirkel avgör ni givetvis själva men här är några tips från oss hur ni kan tänka och göra för att komma igång:

1. Bestäm hur ofta ni ska träffas och var, samt hur upplägget på era träffar ska vara. Ska ni t.ex. ses hemma hos någon eller på restaurang?

2. Varva så att en person varje gång väljer nästa bok ni ska läsa. Och lämna aldrig en träff utan att ha bestämt vilken nästa bok blir.

3. Träffarna blir självklart roligare om alla läst ut boken ni ska diskutera. Och kom överens om innan hur ”seriöst” ni vill diskutera böckerna.

För vissa kan det räcka gott med att bara diskutera kort om man tycker boken är bra osv.

Genom att starta denna bokcirkel får ni boken "Sockerbomben 3.0" av oss som ni startar med.

Ni ska vara en grupp på minst 3 personer över 13 år.

Ni läser enskilt eller tillsammans och ska träffas minst 4 gånger innan september och man kan starta precis när man vill.

Vintern är lång och många böcker ska hinnas plöjas igenom !!