Pedagogik

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Brinner du för något och skulle vilja hålla kurs i det men inte vet hur du gör?
Gå denna cirkelledarutbildning och starta din kurs!


Vi har tagit fram en ledarutbildning som genomförs digitalt i tre delar, där du genomför två delar själv hemma i egen takt.
Denna utbildning är till för dig som är cirkelledare eller funderar på att bli cirkelledare och håller i kurser för Studieförbundet Vuxenskolans regi.

1. Den första är en ledarintroduktion som alla våra ledare ska göra under 2021.
Du kan antingen göra den tillsammans med din kontaktperson på SV eller hemma vid din dator, surfplatta eller mobil. Det är enkelt, du klickar dig bara fram sida för sida i din egen takt. Introduktionen innehåller mycket som är bra att veta, oavsett om du är ny som ledare eller hållit på länge. Klicka här för att komma till introduktionen om du inte redan har gjort den. Bläddra dig igenom introduktionen sida för sida och fyll i formuläret på sista sidan för att verifiera att du genomgått vår ledarintroduktion. Därefter får vi på SV information om att du är klar med steg ett.

2. Den andra delen är vår nya digitala ledarutbildning Grund.
Vi startar med en introträff via Zoom.
Länken till utbildningen får du vid introträffen
Du gör också denna hemma vid din dator, surfplatta eller mobil. Utbildningen består av texter, bilder och olika filmer. Det är lika enkelt som introduktionen, klicka dig fram sida för sida i din egen takt och om du väljer att pausa och fortsätta en annan dag kommer du enkelt tillbaka till sidan där du slutade. I den här delen av utbildningen är det bra att ha papper och penna i närheten för egna anteckningar och reflektioner, som vi senare ska träffas och prata om.

3. Den tredje delen är en digital träff som tar max 2 timmar.
Här följer vi upp reflektions- och samtalsfrågorna från den digitala grundutbildningen du själv genomförde i steg 2. Innan träffen får du en inbjudan med möteslänk och instruktioner. Du deltar även här vid din dator, surfplatta eller mobil med kamera och mikrofon. Vi kommer erbjuda flera tillfällen under 2021 för att alla våra ledare ska få förmånen och ha möjlighet att genomföra vår ledarutbildning Grund.

Att du genomgår vår introduktion och grundutbildning är viktigt för både dig som ledare och för oss på SV. Du som ledare på SV ska ha goda kunskaper om både vår organisation och folkbildning generellt, men också känna en trygghet i hur man på bästa sätt leder och utvecklar en grupp för att nå de uppsatta målen.

Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss!

Bra att veta
Vi sätter ett datum när vi har fått ihop en hel grupp.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.