Cirkelledare

På SV Örebro län finns cirka 500 cirkelledare som drivs av ett stort engagemang för bildning och utveckling. Cirkelledaren stöttar gruppen i cirkelarbetet och samordnar aktiviteterna. Här finns information om introduktion och utbildningar samt länkar till E-tjänsten, arbetsplan m.m. 

TACK FÖR ATT DU VILL VARA CIRKELLEDARE!

Cirkelledaren – en i gruppen

Det är något alldeles speciellt att få hänge sig åt sitt intresse. Att få inspireras, dela upplevelser och lära tillsammans i grupp är något som blir möjligt i en studiecirkel. 

EN VÄRDEFULL ROLL
En studiecirkel består av cirkelledare och deltagare och gruppen skapar cirkeln tillsammans. Som ledare har du en samordnande roll och är värdefull för gruppens arbete, och för oss på SV. 

Introduktion för cirkelledare

Innan du leder din första studiecirkel ska du få en introduktion om vad folkbildning är och vad pedagogiken innebär. Introduktionen får du av din kontaktperson vid SV Örebro län.

DIGITAL INTRODUKTION
Du kan även gå en digital introduktion där du i egen takt kan lära dig mer om folkbildning, SV och rollen som cirkelledare. 

DIGITAL INTRODUKTION

Grundläggande cirkelledarutbildning

Introduktionen följs upp av en grundläggande cirkelledarutbildning. Utbildningen vänder sig till dig som ledare, oavsett om du är ny i din roll eller om du har varit aktiv länge. 

 • Kunskap om folkbildning och SV
 • Kunskap om studiecirkelpedagogiken och ledarrollen
 • Träffa andra ledare 
 • Utvecklas i din roll som ledare. 

ONLINE ELLER UTOMHUS, DU VÄLJER
Just nu erbjuder vi utbildningen online eller utomhus, du väljer det alternativ som passar dig bäst. Här kan du läsa mer om de olika uppläggen.  

AKTUELLA UTBILDNINGAR

Cirkelledare över hela Sverige

Cirkelledare inom SV finns utspridda över hela Sverige och tillsammans skapar vi värdefull verksamhet som ger människor möjlighet att växa och utvecklas genom folkbildning. 

SV.SE FÖR CIRKELLEDARE 
På vår nationella hemsida sv.se finns en samlingssida för cirkelledare inom SV. Där kan du ta del av olika material och låta dig inspireras av andra. 

 • Digitala material, metoder och tips
 • Inspiration från andra ledare
 • Tidningen Impuls

FLER UTBILDNINGAR: Jämställd folkbildning, Gör din cirkel digital, Så funkar Learnify. 

SV.SE FÖR CIRKELLEDARE

Verktygslådan

I vår verktygslåda hittar du information och verktyg som vi tror att du har användning av i din samverkan med oss. Om du inte hittar svar på dina frågor är du varmt välkommen att höra av dig! 

 • Verksamhetsformer
 • Starta studiecirkel
 • Anmälningsvillkor och försäkringar

  – Och mycket mer!

 

TILL VERKTYGSLÅDAN!