Lättläst version saknas

VECKA 36

VECKA 36 startade 2017 och är resultatet av att flera föreningar önskat hjälp för att nå ut till allmänheten, politiker och olika professioner. Veckan har blivit ett årligt inslag då vi, tillsammans med många av våra samverkade föreningar inom funktionsrätt, bjuder in till kostnadsfria föredrag på olika platser i länet.

KUNSKAP – FÖRSTÅELSE – BEMÖTANDE

VECKA 36 2022: Vi kommer ut i länet!

Efter en tid präglad av restriktioner och digitala arrangemang återgår VECKA 36 till fysiska föreläsningar i Örebro län.

DU FÅR BLAND ANNAT ta del av hur det är att leva med psykisk ohälsa, att upptäcka de smygande symptomen vid Parkinsons sjukdom och hur man kan hantera vardagen med hjärntrötthet. 

– Hjärntrötthet har blivit ett än mer aktuellt samtalsämne efter pandemin och vi har sett ett ökat intresse för vad det kan innebära, och hur man kan underlätta vardagen. Föreläser gör Susanne som har egen erfarenhet av hjärntrötthet, och för den som är intresserad finns det möjlighet att delta i tematräffar kring ämnet under hösten. Det och mycket mer kommer vi att belysa under VECKA 36, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

INGEN ANMÄLAN
FRI ENTRÉ

FRÅGOR?
Kontakta Maria, du hittar hennes kontaktuppgifter längst ner på sidan.

PROGRAM VECKA 36, 2022

En önskan om att nå ut

Syftet med veckan är att nå ut med information och kunskap för att nå ökad förståelse och främja ett gott bemötande. Det har blivit många intressanta föredrag och under åren har vi bland annat lyssnat till:

 • Att leva med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
 • Att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa
 • Vad är glaukom?
 • Livet efter barncancer
 • Bra att veta om Parkinson
 • Sköldkörtelproblematik

MARKNADSFÖRING
VECKA 36 marknadsförs på sv.se, med en gemensam affisch, pressutskick samt evenemang på Facebook. För en bred spridning hjälps SV, föreningar och kommuner åt att dela information via sina olika kontaktvägar.

Relaterade artiklar

 • Vecka 36, 2021

  För femte året i rad arrangerar vi "Vecka 36", en föreningsvecka inom funktionsrätt. Samtal, föredrag och dialog för ökad kunskap....

  Läs mer
 • Vecka 36 - livesända samtal med föreningar...

  För fjärde året i rad arrangerar SV Örebro län och samverkande föreningar inom funktionsrätt Vecka 36 – i år är veckan digital!

  Läs mer
 • Vecka 36 - Föreläsningar

  För tredje året i rad bjuder SV Örebro län i samarbete med samverkande föreningar in till en vecka fylld av inspirerande, känsloladdade...

  Läs mer
 • Vecka 36 – En föreningsvecka inom funktionsrätt...

  För andra året i rad bjuder SV Örebro län in till en vecka fylld av inspirerande, känsloladdade och informativa föreläsningar med olika...

  Läs mer