Lättläst version saknas

Vecka 36

Vecka 36 startade 2017 och är sedan dess ett årligt inslag i vår verksamhet tillsammans med många av våra samverkande föreningar inom funktionsrätt. Under veckan bjuder vi in allmänheten och intresserade till kostnadsfria föredrag på olika platser i länet för att sprida kunskap om föreningarnas arbete och för att knyta nya kontakter. 

VECKA 36, 2021

En önskan om att nå ut

Vecka 36 är ett resultat efter att flera föreningar önskat hjälp med att nå ut till allmänheten, politiker och olika professioner. Syftet med veckan är att sprida information och kunskap för att nå ökad förståelse och främja ett gott bemötande. 

UNDER ÅREN HAR VI LYSSNAT TILL:

 • Att leva med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
 • Att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa
 • Vad är glaukom?
 • Livet efter barncancer
 • Bra att veta om Parkinson
 • Sköldkörtelproblematik

  – Och mycket mer!

MARKNADSFÖRING
Vecka 36 marknadsförs på sv.se, med en gemensam affisch, pressutskick samt evenemang på Facebook. För en bred spridning hjälps SV, föreningar och kommuner åt att dela information via sina olika kontaktvägar.

Fysiskt och digitalt

Under de första tre åren arrangerades Vecka 36 med föreläsningar på olika platser i Örebro län. Vid föredragen fick deltagarna information om den aktuella föreningen och samarbetet med SV Örebro län. 

2020 BLEV VECKAN DIGITAL!
Under 2020 fick vi tänka om för att kunna genomföra Vecka 36 – veckan blev helt digital. Via vår Youtube-kanal fick tittarna ta del av livesända samtal med föreningarna som berättade om deras arbete samtidigt som de spred ökad kunskap om olika diagnoser. 

I bild syns Anders Nyström från Glaukomföreningen i Örebro län, och Maria Östby från SV Örebro län. 

2021 – VI SES PÅ ZOOM!

I september 2021 är det dags för ännu en omgång av Vecka 36. Veckan kommer att genomföras digitalt via Zoom. 

– Vi är glada över att många föreningar vill vara med även detta annorlunda år. Vi ser fram emot att starta höstterminen tillsammans med ett gemensamt arrangemang och hoppas att många tar chansen att lyssna till de digitala samtalen och träffa våra föreningar. Vecka 36 vänder sig till såväl allmänhet som, tjänstemän och beslutsfattare, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

FRÅGOR?
Maria Östby
maria.ostby@sv.se 
072-220 72 39

PROGRAM VECKA 36, 2021

Relaterade artiklar

 • Vecka 36 – En föreningsvecka inom funktionsrätt...

  För andra året i rad bjuder SV Örebro län in till en vecka fylld av inspirerande, känsloladdade och informativa föreläsningar med olika...

  Läs mer
 • Vecka 36 - Föreläsningar

  För tredje året i rad bjuder SV Örebro län i samarbete med samverkande föreningar in till en vecka fylld av inspirerande, känsloladdade...

  Läs mer
 • Vecka 36 - livesända samtal med föreningar...

  För fjärde året i rad arrangerar SV Örebro län och samverkande föreningar inom funktionsrätt Vecka 36 – i år är veckan digital!

  Läs mer