Samhälle

Nu startar SVs föreningsakademi 2024 med två utbildningar i april, en kassörutbildning och en ordförandeutbildning. Vi hälsar våra samverkande föreningar varmt välkomna!

Att vara ordförande i en ideell förening kan vara ett givande uppdrag men också en utsatt position. Nu erbjuder SV en mötesplats för ordförande med fokus på det lokala föreningslivet och om att leda utveckling i en ny tid. Du kommer att få en djupare förståelse för demokratiska processer, digitala verktyg för föreningslivet och hur formerna för ideellt engagemang i föreningsliv och lokalsamhälle har utvecklats.

Upplägg
Vi kommer att träffas vid tre tillfällen (9, 16 och 23 april) och varje tillfälle är förlagt på SV Örebro, Fabriksgatan 8.
Vi kommer att ta del av en livesänd utbildning med Erika Olsson tillsammans med andra grupper över hela Sverige! På plats i Örebro finns Maria Östby, verksamhetsutvecklare vid SV Örebro län. Föreläsningarna kommer att varvas med gruppsamtal.

Tid och datum
Tisdagar; 9 april,16 april och 23 april
kl. 18:30-21:00

Utbildare:
Erika Olsson, (Vreta Jord&Ord), utbildar många föreningsstyrelser på alla nivåer och har själv arbetat i många styrelser. Erika är idag förbundsordförande för Ekologiska Lantbrukarna. Erika har varit med i utvecklingen av Föreningsakademin.

Anmälan och förkunskaper
Du har grundläggande kunskaper om föreningslivet.
För att få delta vill vi att du är med vid alla tre tillfällen.
Du anmäler dig senast den 1 april direkt här på hemsidan (knapp märkt "ANMÄLAN")

Bra att veta
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.
Efter avslutad kurs kommer du att få besvara en enkät som kommer via mejl. Vi uppskattar om du tar dig tid att besvara den.

För mer information kontakta:
Maria Östby
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39