2022-01-05

"Ladies of art" förenar vackra ting: konst och vänskap

LINDESBERG: I våra lokaler på Kungsgatan 28 i Lindesberg träffas "Ladies of art", en kamratcirkel med SPF Seniorerna Lindesberg, en gång i veckan för att umgås och utveckla sina färdigheter med färg och pensel.

Stefan Strömgren arbetar som verksamhetsutvecklare hos oss på SV Örebro län, och har i uppdrag att vårda och utveckla vår verksamhet.

För att göra det krävs lyhördhet, hjärta och engagemang, vilket faller sig naturligt då två grundpelare inom folkbildningen är den sociala gemenskapen och det frivilliga lärandet. 


– För att kunna möta behov och önskemål från våra deltagare, cirkelledare och föreningar så måste vi känna dem. Jag utgår från Örebro men jag är på plats i Lindesberg varje tisdag för att stötta upp Agneta Andersson som bemannar kontoret, och för att vara på plats där det händer - när det händer, säger Stefan. 


Ladies of art: "Nya vänner och inspiration"

Kamratcirkeln är en plats för personlig utveckling inom målandet, men det är även en plats för social gemenskap. Cirkeln ger ett sammanhang; det finns människor som väntar på att man ska dyka upp och som undrar var man är om en stol står tom.


Målardamerna berättar att de ses för att lära sig att måla olika motiv och att använda olika tekniker så som akryl och akvarell. Men det är inte bara målandet som är viktigt, de berättar att SV och cirkeln är en viktig källa till vänskap och social samvaro.


– SV har gett oss möjlighet att starta den här cirkeln, vilket har gjort att vi har fått möjlighet att lära känna varandra och vi har även fått nya vänner. Här kan vi hjälpa varandra och inspirera varandra, och det känns så bra, säger en av penselförarna. 


De glada tillropen fortsätter och de uttrycker stor tacksamhet över att de har möjlighet att träffas i SV:s lokaler i Lindesberg. De är även väldigt glada över det fina stöd de får från SV som visar intresse för deras cirkel, verksamhet och utveckling.


Konst är till för att betraktas

När Stefan var på besök hos Ladies of art var de i full färd med att planera inför en kommande konstutställning den 12 december. Utställingen ägde rum i Lindesbergs lokaler och de hade bjudit in vänner och bekanta för att visa upp vad de åstadkommit. 

 

––––––––––

BILD: En av deltagarna visar up en tavla som håller på att ta form, två fåglar i grönska.

KOMMENTAR: Stefan jobbar inte kvar på SV. Vi hänvisar frågor till Kristina Haglund, verksamhetsutvecklare Bergslagen.

––––––––––