2024-05-03

Dans i folkparksanda med livemusik – ett uppskattat inslag för seniorer på Träffpunkter i Örebro kommun!

Våren 2024 tog vi med oss vårt nya koncept “Dans i folkparksanda” till Träffpunkter i Örebro kommun. Livemusik, “dryck med ciderkaraktär” i vinglas, vimplar taket, chokladhjul och korv med bröd. Folk har ringt in för att anmäla sitt deltagande, men det har kommit många fler – och det är så roligt!

Torsdagen den 25 april var det dags för Träffpunkt Brolyckan att ställa till med dans tillsammans med artisterna Lotta & Gary, och Rogge Rolle Duo. När vi kom till Brolyckan, ett par timmar innan start var “dansgänget” redan på plats. Vi fick snart höra att de varit med på de två föregående tillfällena som ägt rum på Träffpunkterna Södermalm och Norrby, och nu var de redo för ännu mer dans!  


“Dans i folkparksanda” arrangeras i samarbete mellan SV Örebro län och Örebro kommun, som en del av “Seniorvår 2024”

 

Många kom för att dansa, lyssna till musiken och surra på chokladhjulet 

Personal som var på plats på Träffpunkterna Brolyckan berättar att de fått in ett 40-tal anmälningar, men att de väntade sig åtminstone ett 60-tal. Och så rätt de hade, det kom mycket folk! Sittplatserna tog slut, fler stolar hämtades och när Stefan Tingman, aktivitetssamordnare frivillig- och hälsofrämjande enheten örebro kommun, hade skålat alla välkomna tog det inte lång tid innan danssugna tog plats på dansgolvet.  

 

För den som var sötsugen fanns möjlighet att snurra på chokladhjulet och ÖBO (Örebrobostäder) böjd hungriga på korv med bröd.  

 

“Det är ett jätteroligt samarbete som betyder mycket för oss och seniorerna” 

Stefan berättar att aktiviteter som denna är värdefulla för seniorerna. Det blir något speciellt att se fram emot i vardagen, det bryter av och förgyller.  


– Såna här arrangemang gör sån skillnad! Det är sån otrolig kvalitet på musiken och artisterna. Det är ett jätteroligt samarbete som betyder mycket för oss och seniorerna, säger Stefan.  

 

Ytterligare tre tillfällen i maj 

Dans i folkparksanda dansar vidare till ytterligare tre Träffpunkter under maj månad. Anmäl ditt deltagande senast dagen innan det datum som du vill delta på.   

 

Tisdag 7 maj, kl. 15–16 

Träffpunkt Almby 

Artist: Inger Stähring 

Anmälan: 019-21 38 81 

 

Onsdag 15 maj, kl. 15–16 

Träffpunkt Marklyckan 

Artist: Lotta Martinsson 

Anmälan: 019-21 35 04 

 

Onsdag 15 maj, kl. 15–16 

Träffpunkt Gillet 

Artist: Gary Pearson 

Anmälan: 019-21 38 81