2023-11-29

Manifestation för folkbildningen

Den 28 november 2023 lockades 200–250 personer till Stortorget i Örebro för att delta i manifestationen "Ställ upp för folkbildningen".

Det var en påpälsad publik som tagit sig ut i snöyran för att lyssna till tal, körsång, poetryslam, rap och mycket mer. Vantarna dämpade applåderna men jubel, ballonger och plakat lyfte stämningen på torget.


Syftet var att visa vad folkbildningen betyder och innebär genom att bjuda in till en kväll med olika akter från folkbildningsorganisationer i Örebro län.


SV Örebro läns bidrag

Från SV Örebro län medverkade rapparen Nafisa Mustaf Cali, Markus Artin som bjöd på Poetry Slam och Monica Moa Andersson som ledde körsång och allsång. Det var bara vad SV bidrog med på scen!


– Jag är så imponerad över alla deltagare som tog sig upp på scen. Det var inte lätt uppgift vill jag lova, snön gjorde scengolvet isande halt och fingrarna på alla som spelade instrument frös till is, berättar Monica. Ett arrangemang i samverkan! Manifestationen samordnades av Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF).


––––––––––

I BILD: SV Örebro läns rockkör Grand Rockers uppträder tillsammans med cirkelledaren Monica Andersson.

––––––––––