Tillbaka

DANSGLÄDJE

AVSLUTAT PROJEKT

WORKSHOPS I DANS FÖR DIG SOM FLYTT KRIG
Genom att dansa kan du uttrycka dina känslor och kommunicera med andra – även om ni inte talar samma språk.  Vi erbjuder dig som har flytt från krig möjlighet att prova på dans i en trygg miljö tillsammans med andra. Русский/    عربي       Swedish/English 

ALLA ÅLDRAR ÄR VÄLKOMNA
[MED STÖD FRÅN REGION ÖREBRO LÄN]

PROGRAM

MODERN DANS

LEDARE: KATERYNA
Dansinstruktören Kateryna kommer från Ukraina och har en bakgrund inom modern dans. Kateryna pratar ukrainska, engelska och svenska. 

KOM OCH DANSA MED MIG
– Jag älskar att dansa! Modern dans är ett sätt till en sund kropp, harmoni i själen och självförtroende. Dans gör oss graciösa och avslöjar vår inre skönhet. Ger oss möjlighet att uppleva känslor, känna sig full av energi, glad och nöjd.

SKÖNA KLÄDER
Vi dansar i sköna kläder, innomhusskor eller barfota. 

TISDAGAR/ONSDAGAR
Vi dansar tisdagar och/eller onsdagar. 

INGEN ANMÄLAN
Du behöver inte anmäla dig för att delta. Du hittar information om tid och plats via länken.

TID OCH PLATS

K-POP OCH FRI RÖRELSEDANS

LEDARE: SAM ELLER GUNILLA
Vi har även kvar ett tillfälle i K-POP tillsammans med Sam, och ett tillfälle i Frigörande dans med Gunilla. 

Du hittar mer information och anmäler dig via länken nedan. 

TILL ANMÄLAN

OM PROJEKTET

DANSGLÄDJE är ett projekt som syftar till att erbjuda människor som flytt från krig en trygg plattform där de får ge uttryck för upplevelser, känslor och tankar genom dans. 

VI VILL STÄRKA MÄNNISKOR SOM FLYTT FRÅN KRIG. Vi vet att många på flykt bär på tunga minnen och forsking från bland annat Folkhälsomyndigheten visar att många har socioekonomiska utmaningar när det kommer till inkomst, utbildningsbakgrund och sysselsättning, vilket kan leda till utanförskap. 

Vi vill därför främja så väl det psykiska som fysiska välmåendet genom att erbjuda en trygg plats för kreativitet och gemenskap.

PROJEKTETS MÅL är att deltagarna ska hitta kulturformer som kan fungera som en ventil för att uttrycka tankar och känslor. Vi främja ett gott mående genom att erbjuda aktiviteter som är bra både för den psykiska och fysiska hälsan. 

På lång sikt hoppas vi att deltagarna ska vilja vara kvar i vår verksamet och berika verksamheten med olika kulturformer, stilar och genrer.  

PROJEKTLEDARE
Pernilla Löfquist Wedin
Klicka här för att ladda ner bild på Pernilla.

FINANSIÄR
REGION ÖREBRO LÄN
"Satsning för att ge stöd för att stärka människor på flykt"

PROJEKTPERIOD
JULI–DECEMBER 2022

AFFISCH
Klicka för att ladda ner affisch med program juli–december (PNG).

Relaterade artiklar

  • DANSGLÄDJE: Workshops i dans för dig som flytt...

    PRESSMEDDELANDE: Dans kräver inte att vi pratar samma språk, vi erbjuder dig som flytt krig kostnadsfria prova-på i dans.

    Läs mer
  • DANSGLÄDJE: modern dans med Kateryna

    PRESSMEDDELANDE: Workshops i modern dans med Kateryna från Ukraina. För dig som flytt från krig. Med stöd från Region Örebro län.

    Läs mer