2024-04-08

Läsrätt för alla - "Att skriva lättläst är inte lätt"

Varmt välkomna till en föreläsning kring lättläst litteratur!

Datum: 7 maj 2024

Tid: 10:00-11:30

Plats: Digitalt, Teams


Eli Åhman Owetz skriver romaner på lättläst svenska för målgruppen äldre med demens. Böckerna är varma berättelser tänkta för sköna lässtunder med en hel del skratt. Hennes ”Sköna Maj” fick Lättläst-priset 2022 och har sänts som radioföljetong i P1.


Eli berättar om hur det går till att skriva lättläst, det är inte så lätt som man kan tro! Hon kommer även prata om sina erfarenheter från högläsning på äldreboenden.


I februari kom hennes senaste lättlästroman ”Melodikryss och äppelpaj”, som utspelar sig på äldreboendet Solvillan. Huvudpersonerna Birgit och Ulla blir trots sina yttre olikheter goda vänner. De styr tillsammans upp sådant som behöver bli bättre på boendet


Ingrid Caskie är en aktiv pensionär och cirkelledare för en bokcirkel där både skönlitterära böcker och lyrik ingår. Ingrid kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring att leda läsecirklar.


 


Läs mer och anmäl dig: Läsrätt för alla - "Att skriva lättläst är inte lätt" - Regionkalendern (vgregion.se)


 


Evenemanget arrangeras av Läsrätt för alla - en regional arbetsgrupp i Västra Götaland som arbetar för att alla ska ha tillgång till litteratur, nyheter och samhällsinformation utifrån vars och ens förutsättningar, oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. I arbetsgruppen ingår: ABF, Funktionsrätt Västra Götaland, Studieförbundet Vuxenskolan, FUB och Biblioteksutveckling Västra Götaland.