Lättläst version saknas
Tillbaka

Christoffer Carlsson om sitt skrivande

Författarsamtalen hos Studieförbundet Vuxenskolan har blivit en tradition. Alltid med Annika Estassy Lovén som samtalsledare. Den här gången var Christoffer Carlsson gäst.

Under en dryg timma sögs publiken in i Stockholms undre värld med författaren Christoffer Carlsson som guide. Carlsson är doktor i kriminologi och pratade inte bara om sitt författarskap utan också om hur brottsligheten utvecklats under senare år. Han berättade om hur mediebilden av att brottsligheten ökat helt enkelt inte är sann. Vidare utvecklade han hur svårt det är som forskare att förmedla en bild som allmänheten inte tror på.

Det blev ett samtal som berörde bland annat Christoffer Carlssons väg till författarskapet och om hur han gör för att kunna vara så produktiv mitt i livet och med sitt arbete som forskare att sköta samtidigt.

Christoffer Carlsson berättade om hur han utnyttjar alla tillfällen att skriva. Han skriver ofta på tunnelbanan.

- Idag har jag skrivit på flyget, säger han.

Var skriver du helst?

Jag skriver ofta i hotell-lobbies faktiskt. Jag behöver lite liv och rörelse omkring mig för att få inspiration om jag behöver det. För mig finns det inget mer deprimerande än att titta in i en vägg vid ett skrivbord. 

Med sin senaste roman, Den tunna blå linjen, avslutar Christoffer Carlsson serien om polisen Leo Junker. Böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter och den första, Den osynlige mannen från Salem, utsågs till Bästa Svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Många i publiken hade läst om Leo Junker och intresset var på topp. Men när Christoffer Carlsson fick frågan om Leo Junker vara hans alter ego så kom svaret snabbt:

- Nej, verkligen inte!

Författarsamtalet var det första i höstens serie. Nästa gång är den 23 november och då kommer författaren Åsa Hellberg på besök. Samtalsledare är som alltid Annika Estassy Lovén, chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm och författare.

Klicka här för att läsa mer om nästa författarsamtal