Tillbaka

Eva Bergman blir utsedd till en av årets Folkbildningsstipendiater 2022 från Stockholm stad

“Det var verkligen en upplevelse! Allt var så festligt, vackert och gott. Bara själva salen var en upplevelse i sig, så fantastiskt vackert, säger Eva.”  

Eva Bergman, lågstadielärare och har inom yrket använt sig av sina teckenkunskaper. Har mångårig erfarenhet som cirkelledare i TAKK. Hon får utmärkelsen bl a för sin pedagogiska metod och för att skapa en fin stämning som leder till att kursdeltagare vidareutbildar sig i teckenkommunikation. 

Eva berättar; Jag tycker att tecken är fascinerande och tycker om att teckna. Det är roligt att få dela med sig av den skatt som tecknen är. Att deltagarnas tillägnade teckenkunskaper sedan hjälper människor att uttrycka sig när det talade språket inte bär, känns fint och viktigt. Alla människor har rätt till de språkliga verktyg som behövs för att kunna kommunicera. 

Motivering till stipendiet.  

Eva har under många år arbetet med att utbilda personer i TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) på Studieförbundet Vuxenskolan. Kurserna vänder sig till anhöriga/närstående och personal till personer med funktionsvariation. Kurserna håller hög pedagogisk klass och Eva lyckas alltid att skapa en mycket trevlig stämning vilket visar sig i och med att många elever vill vidareutbilda sig i teckenkommunikation efter grundkursutbildningen. Eva är en av Vuxenskolans allra mest rutinerade och omtyckta cirkelledare.