Lättläst version saknas
Tillbaka

För ett inkluderande musikliv

Skarpnäck blir först ut med Popkollo Producent som riktar sig helt och hållet till tjejer och transpersoner i åldern 14-18 år. Vuxenskolan och Skarpnäcks kulturhus är med som partner bredvid huvudarrangören Popkollo Stockholm.

-Vi vill bryta normerna och vara inkluderande i vår musikverksamhet, säger Catharina Axelsson som är projektledare på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

Samarbetet med Skarpnäcks kulturhus och Popkollo Stockholm är ett led i detta. Målet är att tillsammans bidra till ett jämställt musikliv i Sverige.

Under 2016 arrangeras två kollon i Skarpnäck. Ett på sommaren och ett på hösten. Dessutom blir det kurs i liveinstrument och i att bilda band. Målgruppen är tjejer och transpersoner i åldrarna 12-18 år.

Popkollo Producent är en ny inriktning inom Popkollo som sätter fokus på producentrollen i musikskapandet. På kollot får deltagarna prova olika tekniker för att göra, bearbeta och mixa ihop olika ljud.

Efter kollon och kurser erbjuder Vuxenskolan en plattform för deltagarna så att de kan fortsätta sitt producerande och musicerande. Vuxenskolan erbjuder stöd, föreläsningar, workshops samt möjlighet att spela på olika scener.

Popkollo är en rikstäckande organisation som arbetar för en jämställd musikbransch. Popkollo startade 2003 och består idag av lokala ideella medlemsföreningar med sammanlagt ca 3000 medlemmar. Popkollo erbjuder tjejer och transpersoner runt om i landet kollon, kurser och utbildningar. www.popkollo.se