Tillbaka

Häng med på resan till hållbarhet

I vår fokuserar vi på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm extra på folkbildning om hållbarhet. Starta en studiecirkel och diskutera hur vi kan bli mer hållbara tillsammans, eller gå på en föreläsning om biodling, hållbart sparande respektive resande hos oss!

Hur hållbart lever du egentligen? Skulle du vilja prova att tänka mer hållbart tillsammans med andra?

Studieförbundet Vuxenskolan har tillsammans med demokrativerkstaden Spilloteket tagit fram ett studiecirkelmaterial för personer som tillsammans vill göra världen bättre. Studiecirkeln är indelad i sex tillfällen som rör vardagliga områden som mat, resor, konsumtion och energianvändning.

Varje tillfälle har en tydlig form och rymmer både fakta och diskussion och övningarna är kreativa och roliga. Glädjen och det hoppfulla har en central plats och målet är att fler ska våga börja agera mer hållbart, just utifrån den plats man befinner sig på.

Det finns studiematerial både för privatpersoner och föreningar.
Läs mer här!

Hållbara tillsammans – en föreläsningsserie

I mars bjuder vi även in till följande föreläsningar på temat hållbarhet:

Inspiration för dig som vill veta mer om biodling
Måndag 2/3 | 100 kr | 18.30 - 20.30 Södermalm
Maj Östberg Rundquist om livet som biodlare, bin, pollinering och provsmakning av honung.
Läs mer här!

Hållbarhet och sparande
Måndag 16/3 | 100 kr | 18.30 - 20.30 Södermalm
Vi sparar på många olika sätt genom livet. Hur kan du spara för framtiden och göra det på ett hållbart sätt? Inspireras av Karin Sjöblom från Aktiespararna när hon delar med sig av sin kunskap om sparande och hållbarhet.
Läs mer här!

Hållbart resande
Tisdag 31/3 | 100 kr | 18.30 - 20 Södermalm
Den rutinerade tågresenären Mikael Hansén Goobar berättar, tipsar och inspirerar till hållbart resande i Europa med tåg.
Läs mer här!