Tillbaka

Inspirerande föreläsning med Amanda Malmberg

Efter en tuff uppväxt mår Amanda mycket bättre nu och ser sin diagnos som en superkraft att vara tacksam över. Under en söndagsträff för personer med LSS-insats föreläste Amanda Malmberg om sitt liv med Downs syndrom.

Varannan söndag anordnar Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Rinkeby-Kista dagliga Verksamheter söndagsträffar för personer i Stockholm som har LSS-insats.

Under söndagsträffen den 27 oktober var det föreläsning av Amanda Malmberg. Amanda är 24 år och har diagnosen Downs Syndrom. Hon och hennes mamma Berit kom ända från Höllviken i Skåne för att hålla föreläsningen.

Amanda berättade om en tuff uppväxt där hon utsattes för mobbning och kränkningar i skolan. Hon har gått i terapi och hon tränar kampsport. Amanda mår mycket bättre nu och ser sin diagnos som en superkraft att vara tacksam över. Amanda är en mycket inspirerande och positiv föreläsare. Hon lever ett mycket aktivt liv och har blivit en förebild för många andra med funktionsvariationer. Amanda gav ut sin första bok förra året där hon berättar om sitt liv med ord och bilder. Titeln är ”Mitt unga fartfyllda liv – Genom svårigheterna mot stjärnorna”. Amanda har gjort många föreläsningar och hon har varit med i TV och radio. Hon har fått utmärkelsen ”Upp priset” av Downs syndromföreningen för sina betydande insatser för andra med samma diagnos. Amanda är också politiskt aktiv samt aktiv i svenska kyrkan i Lund.