Biodling

Har du funderat på att bli biodlare? Gå en kurs i biodling hos Studieförbundet Vuxenskolan. Hos oss kan du komma igång tillsammans med andra och lära dig det som behövs för att kunna skaffa ett eget bisamhälle.

Varför biodling?

När de vilda bina blir färre måste biodlarna bli fler. Sveriges cirka 10 000 biodlare jobbar för att täcka pollineringsbehovet av fruktträd och andra odlade växter. Ungefär en tredjedel av det vi äter är nämligen honungspollinerat.

 

Hos oss finns kurser för nybörjare, i bihälsa och hur man kan utveckla sin biodling. I våra kurser blandas teori med praktik. Du får göra besök på bigård så att du verkligen får känna på biodling i praktiken. Under kurserna går vi igenom saker som vilka redskap du behöver som biodlare, vart du kan ha ditt bisamhälle, hur biåret ser ut och de regler som finns för biodling, allt för att du ska få den kunskap du behöver inför skapandet och utvecklandet av ditt eget bisamhälle.

Visa filter

Filtrera

Ämne Ort Startdatum Dag & tid Tillfällen Pris
Biodling fortsättning inkl biskötselplan, start 8/12 OrtStockholm Startdatum2020-12-08 Tis 18:30-21:00 6 1575 kr Läs mer och anmäl