Träffpunkt SValan

Träffpunkt SValan i Enköping är platsen för dig som är senior och vill träffa andra människor och delta i givande aktiviteter. Vårt mål är att främja hälsa och välmående samt skapa social gemenskap och motverka ensamhet.

Eftersom restriktioner gör att vår lokal inte kan vara öppen, så kommer vi hem till dig istället på digitala vägar. Vi arrangerar ett poddtv-program där vi dricker kaffe tillsammans. Dessutom kan du gå vår digitala tipspromenad och delta i veckans fotoutmaning. Allt är kostnadsfritt men kräver internetuppkoppling.

KVITTER MED SVALAN

Lyssna på Kvitter med SValan där vi möter Monica Hallgren. Vi samtalar om Dr Westerlunds annorlunda sätt att vara doktor, som lockade människor från hela världen till Enköping och vi konstaterar att en praktik i hans anda skulle behövas idag också. Lyssna på det och mycket annat i sista avsnittet av Kvitter med SValan. Koka en kopp kaffe, sätt dig bekvämt och lyssna till ett spännande samtal. Tänk på att en stabil internetuppkoppling krävs, helst ska du vara ansluten till ett fast bredband.
SE PODDEN HÄR

TIPSPROMENAD
Start är utanför biblioteket.  Du behöver en smart mobiltelefon med uppkoppling. Aktivera GPS, öppna internet och play.gpsquiz.com
Nu kommer tipsrundan och frågorna öppnas när du följer kartan på mobilen. 

Ta gärna med en vän, men kom ihåg att hålla omsorgsfullt avstånd. Vinnaren presenteras på Facebook och i Kvitter med SValan.

KONTAKT
Om du undrar något, vill ge tips till våra program eller behöver hjälp med något är du välkommen att kontakta Kristina Granath på kristina@granatherna.se eller 0701-10 63 20.

TIDIGARE PODDAR
2021:
VECKA 1 - Bernt Lundh som berättar om hur hans släktforskning blev "Enköpingsforskning" - HÄR
VECKA 2:  Solveig Zander, erfaren politiker, berättar vad som faktiskt är bra med långsamma politiska processer - HÄR
VECKA 3: Lena Månsson, pion- och garnälskare, pratar om odlande, både i trädgård, på fönsterbräda och balkong - HÄR

2020:
VECKA 49 - Biblioteket ger boktips och tips på hur man kan låna i pandemin - HÄR
VECKA 50 - Arne Wåhlstedt om sitt liv som "passionär" -  HÄR
VECKA 51 - Kyrkoherde Anders Grape -  HÄR
VECKA 52 - Julkåseri med Kristina Granath - HÄR
VECKA 53 - Kerstin Litsgård om flytten till Enköping HÄR

Träffpunkt SValan och Kvitter med SValan finansieras med medel från Socialstyrelsen.

Sidan uppdaterad 2021-01-27