Tillbaka

Föreningen Framtidshopp

Föreningen Framtidshopp i Kulturen och är en politiskt samt religiöst obunden förening som vill förmedla framtidshopp till utrikesfödda nya svenskar.

En hållbar integration
Vi jobbar för en hållbar utveckling. I vårt fall innebär det att vi vill öka förutsättningarna för medlemmarnas integration i det svenska samhället.
Det gör vi genom att genomföra olika utbildningsaktiviteter och evenemang.
Genom aktiviteterna ökar vi förståelsen för mångfald inom olika kulturer.

Verksamhet för både barn, ungdomar och vuxna
Föreningen Framtidshopp ordnar främst aktiviteter och kurser för barn och ungdomar. Vi sjunger och leker med barnen samt lär dem sånger, danser, och lekar från olika kulturer. Vi har kurser i att läsa och skriva arabiska för barn med arabiska som hemspråk. En kunskap som är mycket viktig för att barnen ska kunna ta del av sina föräldrars och släktingars kultur i tal och skrift.

Föreningen har också verksamhet för vuxna i föräldrastöd, språk, samhällsinformation samt var de kan söka hjälp vid problem i vardagen. Vi uppmuntrar föräldrar att hjälpa sina barn med läxor med mera.

Förening har som mål:
att berika den språkliga rikedomen och utveckla talanger.
att utveckla en balanserad personlighet mellan två olika kulturer.
att genomföra utbildnings-och fritidsaktiviteter (Lärande genom lek).  
4 att vara ett stöd i föräldrarollen

Verksamheten breddas
Föreningen Framtidshopp startade i Karlstad i januari 2018. Verksamheten har nu vuxit och har även verksamhet i Grums, Forshaga, Filipstad, Årjäng, Kil, och Ludvika.
I dagsläget är vi ca 400 medlemmar.

Stor framgång i global tävling 
Vi i Föreningen Framtidshopp är stolta över att vi representerade Sverige i den globala tävlingen “Arabiska läsutmaningen”. Det är en tävling där barn och ungdomar från icke arabisktalande länder tävlar i att tala, läsa och skriva på arabiska. Tävlingen har varje år närmare 40 miljoner deltagare. Genom nationella uttagningar går ett antal deltagare vidare till en stor internationell tävling.
2019 vann en elev från Föreningen Framtidshopp hela den internationella tävlingen. Även vinsterna som bästa lärare och bästa ledaren kom detta år från föreningen. 

På grund av Corona genomför vi nu de flesta kurserna digitalt, främst i Zoom.
Vi hoppas snart kunna återgå till fysisk undervisning.

Vi i föreningen Framtidshopp samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i Värmland och är mycket tacksamma för detta samarbete.

Föreningen Framtidshopp på Facebook