2024-02-12

Podden Bygdefolk uppmärksammar landsbygden

Studieförbundet Vuxenskolan i Värmland driver Bygdefolk - en podcast om de som bor och verkar på den värmländska landsbygden.

Det är Albin Norén som producerat Bygdefolk för Studieförbundet Vuxenskolan. Albin har en bakgrund som journalist och tidigare radioreporter. Tidigare arbetade han på SV Värmland som verksamhetsutvecklare.


- Bygdefolk är en spännande satsning för oss som studieförbund. Vi vill uppmärksamma engagemanget i föreningar och lyfta fram folkbildningens betydelse. Podcasten ska också handla om vilka möjligheter och utmaningar som finns med att bo på landsbygden. Genom att producera podden hoppas vi att studieförbundets verksamhet når nya målgrupper, förklarar Albin Norén.


Alla avsnitt av Bygdefolk finns att lyssna på och kan höras via plattformarna Spotify, A-cast och Apple Podcasts.LRF Special

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland och LRF Värmland i samarbete.


SV Värmland och LRF Värmland har inlett ett unikt samarbete. Albin Norén kommer i tre avsnitt göra intervjuer med engagerade LRF-medlemmar. Det blir personliga möten med drivna värmlänningar. Om utmaningar och fördelar på landsbygden.

I det första poddavsnittet av LRF Special möter du Jonna Didriksson som driver Borgviks kött. I Bygdefolk berättar Jonna om företagets utveckling, glädjen i att möta kunderna och kärleken till kor.
Fakta

Vad är en podd / podcast?


En podcast – även kallad podradio eller podd – är ett sätt att lyssna på ljud via nätet. Det är ungefär som radio, men du väljer själv när, var och hur du lyssnar. Och du har möjligheten att få automatiska uppdateringar så fort det kommer nya program. Podcastprogram skiljer sig från vanliga radioprogram på det sättet att de inte tillhör en viss ”kanal”. Vem som helst kan spela in en podcast och göra den tillgänglig för andra.