Våra verksamhetsutvecklare

Här presenterar vi några av våra engagerade och kompetenta medarbetare som du kan träffa hos SV Värmland.

Josefin Nilsson

"Samarbeten som mynnar ut i nya kunskaper är viktigt för mig!"


Berätta lite om dig själv och din bakgrund, Josefin.

- Det är spännande och intressant att leda verksamheten i Ekshärad och arbeta med att stärka både folkbildning och kultur i vår kommun.


Jag är född och uppvuxen i Hagfors. Bor nu tillsammans med sambon, våra tre barn, fyra katter och en hund i Geijersholm. Mycket av vår tid spenderar vi vid vårt torp som ligger vid sjön Knon och det är där jag trivs som allra bäst.

På min fritid fördjupar jag mig i bygdens historia, vandrar i skogen, läser och skriver mycket. Jag fotograferar en hel del och målar eller skapar gärna om tid finns.


Genom åren har jag arbetat som medarbetare på Canal Digitals kundservice i Norge, frisör och make up artist i Stockholm samt restaurangbiträde i Malmö. När så småningom längtan hem till Värmland blev för stor, flyttade jag hem till Hagfors igen och arbetade en period på biblioteket innan jag började som behandlingsassistent.

Tidigare var jag tjänstledig ett år för att ägna mig åt studier på Geijerskolan. Där blev jag påmind om hur viktig folkbildningen är för vårt samhälle samt hur roligt och utvecklande lärandet är. När jobbet som verksamhetsutvecklare på SV Studieförbundet Vuxenskolan i Ekshärad dök upp tog jag chansen och här är jag nu.


Att arbeta inom SV är positivt och jag hoppas och tror att våra samarbeten tillsammans mynnar ut i nya kunskaper för både dig, mig och våra medmänniskor.

Ronja Lindgren

"Folkbildningen har en viktig demokratisk funktion och är en del i att bygga ett levande samhälle!"


Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Innan jag började som verksamhetsutvecklare på SV Arvika/Eda arbetade jag med HR- och personalfrågor samt med rekrytering. Jag har även under tio års tid arbetat på Värmlands Museum med bland annat programverksamhet, utställningar och arrangemang. Jag kommer från Värmskog från början och gick på högstadiet i Arvika. Efter att ha flyttat runt; London, Karlstad och Kalmar, bor jag nu här sedan snart tio år tillbaka tillsammans med min familj.


Jag ser fram emot att få vara med och driva och utveckla den fina verksamhet som redan finns här idag. Jag hoppas att många av er som vill utveckla era intressen hör av sig till mig så att jag kan berätta hur vi finns till för att stötta och motivera.


Folkbildningen har en viktig demokratisk funktion och är en del i att bygga ett levande samhälle där vi fritt och frivilligt kan lära av varandra och utvecklas tillsammans.


Har du någon idé på en kurs eller studiecirkel, eller finns det något du tycker fattas i närområdet, hör av dig till mig!

Evelina Finn

"Jag ser fram emot att vara med och driva, utveckla och ombesörja den fina verksamhet som finns idag i Kristinehamn-Storfors."


- Berätta lite om dig själv och din bakgrund, Evelina.

Mitt namn är Evelina Finn och jag bor i den härliga solstaden Karlstad med min man. Tidigare har jag arbetat inom legaltech och hjälpt andra verksamheter att följa dataskyddslagstiftningen. Jag är även under tio års tid arbetat i en ideell förening som riktade sig mot barn och unga. Utifrån min bakgrund och erfarenheterna jag har så blev jag väldigt intresserad av tjänsten som verksamhetsutvecklare på SV!


I min roll som verksamhetsutvecklare vill jag förvalta alla de kontakter som vi på SV har i kommunerna, och samt utveckla möjligheterna till att nå ut till den breda allmänheten så att alla får ta del av det fina och viktiga inom folkbildning.


Jag ser fram emot att få vara med och driva, utveckla och ombesörja den fina verksamhet som finns idag i Kristinehamn-Storfors. Har du några idéer på kurser eller studiecirklar, eller finns det något som du känner saknas som kan stärka folkbildningen i Kristinehamn-Storfors?


Kontakta mig gärna så kan vi förhoppningsvis göra en idé till verklighet!

Camilla Eriksson

"Här får jag bidra till folkbildningen på ett variationsrikt sätt där den ena dagen aldrig är den andra lik"


Berätta lite om dig själv och din bakgrund. Hur hamnade du på SV?

Innan jag började på SV arbetade jag ca 15 år som gymnasie- och vuxenlärare och framför allt då på Vård-och Omsorgsprogrammet inom ämnena psykologi och specialpedagogik. Har bott nästan hela mitt liv i Värmland förutom en kortare tid i Halmstad under gymnasietiden. Under tiden jag läste till lärare arbetade jag också inom vården och hade också ett litet eget företag inom hundbranschen.  


Bildning är viktigt för många på många vis och det var därför jag sökte tjänsten som Verksamhetsutvecklare på SV Värmland. Här får jag bidra till folkbildningen på ett variationsrikt sätt där den ena dagen aldrig är den andra lik; att utveckla verksamheten utvecklar också mig, både professionellt och på ett personligt plan. 


Vad arbetar du med på SV?  

Arbetar i huvudsak som verksamhetsutvecklare i Sunne och Torsby som ansvarsområde, men också en del som Cirkelledarutbildare för SV Värmland. 


Hur ser en vanlig dag ut för dig? 

En av de stora fördelarna, som jag ser det, är att det sällan uppstår några vanliga dagar, den ena dagen är aldrig den andra lik. Man vet aldrig vad nästa möte kan utvecklas till för spännande cirkel, kurs eller samarbete. Det kan vara på ett styrelsemöte en tisdagskväll i Torsby eller en lördagsförmiddag framför datorn med en av våra digitala kurser.  


Vilka utmaningar möter du i din vardag?  

En av de stora dagliga utmaningarna är att kunna prioritera, både tid och resurser. En balansgång mellan att bevara verksamhet och utveckla verksamhet. Folkbildningen förändras och det gäller att hänga med samtidigt som man inte tappar fotfästet från folkbildningens grundläggande syften och värderingar. 


Vad är det bästa med ditt jobb?  

Att på nära håll se hur folkbildningen gör skillnad för den enskilde, för gruppen, för bygden och även för samhället i stort. Folkbildning är viktigt för många, på många olika vis. Kunskapsutbyte i social samvaro, där deltagare och cirkelledare utvecklas tillsammans, det värmer i en “gammal lärarsjäl”. Med dagens teknik kan vi dessutom göra den tillgänglig för fler.  


Namn: Camilla Eriksson

Familj: En hel hög fyrbenta “svansbarn” (hundar, katter och hästar)

Bor: Grums, Värmland

Titel: Verksamhetsutvecklare

Intressen: Westernridning, Djur och Natur

Bästa studiecirkeln du deltagit i: Aktiveringskurs för Hund