Media & kommunikation

Fotocirkel - Teori och praktik

Kursinnehåll
Denna kurs lämpar sig för dig som vill börja fotografera eller för dig som redan kommit en bit på vägen. Vi utgår och försöker anpassa kursen efter deltagarnas nivå.
Lär dig grunderna om kameran och olika inställningar, få en kort introduktion till fotohistoria, testa på lättare redigering. Vi gör fotoutflykter där vi fotograferar för att sedan gå in för att prata om bild och bildkritik. Kursen inriktar sig på landskap - och naturfotografi.

Kursplan
Tillfälle 1: Fotohistoria & fototeori. Vi går igenom grundläggande redigering och lagring.
Tillfälle 2-5: Vi åker på gemensamma kortare fotoutflykter, fotar och därefter går vi in och tittar på våra bilder. Vi pratar gemensamt om våra bilder och om bildkritik samt analys.

Bra att veta
Till fotoutflykterna gäller kläder efter väder, ta gärna med lite kaffe och fika.

Kursen kan komma att ske på distans med tanke på omständigheterna, fotoutflykten sker som vanligt oavsett.

Ledare är Annasara Bjaaland. Annasara har drivit företag som fotograf sedan 2013 där hon jobbar med uppdrag som bröllop och porträtt. Hon är också verksam fotokonstnär där hon närmar sig frågor kring natur och identitet. Hon har en konstnärlig kandidatexamen i fotografi från Akademin Valand och tidigare har hon en tvåårig utbildning som yrkesfotograf med inriktning dokumentärt fotografi, reklam och mode. Annasara har en bred kunskap om fotografi, redigering och bildkritik och har tidigare hållit cirklar och workshops i fotografi för både barn och vuxna.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900