Funktionsnedsättning

Prova på olika kulturaktiviteter

Kulturprojektet STOLT – Kulturskolorna i Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet är ett projekt där vi tillsammans erbjuder kulturaktiviteter för barn i särskolorna och barn/ungdomar som har en funktionsvariation. Nu finns det två grupper - Grupp 1 kl.10-12 ålder 7-17år (arrnr 77320), Grupp 2 kl.13-15 ålder 18-26år. Här anmäler du dig om du är 18-26år.

Kursinnehåll

Under VT-2021 kommer alla elever i särskolan samt ungdomar upp till 26år kunna prova på olika aktiviteter som vänder sig till dig som vill testa att lära dig att dansa, spela instrument och trycka textilt m m.

Kursplan

Tillfälle !: Sång, tecken och rörelse till musik med Marie Fredriksen och Inez Pettersson
Lördag 27/2 Kl 13 - 15
Obs! Digitalt - länk skickas ut till din mailadress.
Vi sjunger sånger och tecknar. Vi värmer upp vår röst och våra kroppar. Vi pratar om vilka sånger vi tycker om och väljer tillsammans ut och övar på dem vi skulle vilja framföra på Hjärtmello.

Tillfälle 2: Sång och prova-på-instrument med Marie och Inez
Lördag 27/3 Kl 13 - 15
Vi börjar öva på den valda sången tillsammans. vi lägegr till rörelser och tecken och provar att skapa koreografi till musiken. Vi kommer även att prova på olika instrument m m

Tillfälle 3: Textiltryck med Eva Sjögren
Lördag 17/4 kl.13 - 15
Eva visar hur man jobbar med att trycka på tyg. Vi använder olika frukter och grönsaker som tryckschabloner. Tyget läggs på bordet och därefter väljer du vilka textilfärger du vill använda.

Tillfälle 4: Sång, rörelser och instrument med Marie och Inez
Lördag 8/5 kl.13 - 15
Vi sätter ihop det vi övat tidigare och sjunger tillsammans med handrörelser, koreografi och instrument. Man behöver inte varit med tidigare för att vara med på denna gång. Alla kan vara med!

Bra att veta

Aktiviteten är gratis och vi bjuder på frukt i pausen. Aktiviteten genomförs på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.
Föräldrar och ledsagare som stannar i rummet förväntas delta.
Vi hoppas vi kan träffas på Fregatten under våren, men om vi inte kan så ses vi digitalt. Meddelas under våren!

Hjärtmello hösten 2021 - alla som vill kommer att få delta på Hjärtmello i höst. Under STOLT-lördagarna kommer vi att sjunga och lära oss rörelser som vi kommer att uppträda med på Hjärtmellot. Om man inte villa vara med på Hjärtmello så är man ändå välkommen att delta på våra STOLT-lördagar.

Anmälningsinformation

Anmäl dig/ditt barn till tillfället. Skicka mail till ann-marie.myllykangas@sv.se med namn på deltagaren, telefonnummer och vilken aktivitet du vill vara med på eller anmäl deltagaren direkt här!

Vid frågor kontakta annika@sprakbussen.se.

Cirkeln arrangeras i samarbete med

Stenungsunds kommun, Tjörns kommun, Orust kommun, Lilla Edets kommun och SV Västra Götaland

För anmälan eller mer information kontakta oss:

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900