Hållbar utveckling

I denna kursen lär vi oss hur du kan starta redan nu att leva efter din dröm!
Söker du mer frihet i livet? Mer tid? Att få leva mer lokalt och följa det som ditt hjärta slår för?
Då är den här kursen för dig!
Vi kommer att lära oss hur vi kan tackla de motstånd som uppstår, hur vi kan tänka nytt kring vanliga frågor om ekonomi, om familj och omgivning. Hur ska man börja på ett “lagom” sätt?

Såhär beskriver Angelica, kursledaren sin resa till ett mer minimalistiskt liv:

Från 2015 har jag levt med mer frihet i mitt liv sedan jag sa upp mig från mitt “vanliga arbete” för att jobba med något jag älskade och ville göra på min fritid. Med ett liv som innehöll ganska lite fritid fanns nästan inget utrymme att göra det jag längtade efter som mest, att odla, vara utomhus och förändra världen till den plats jag ville se den som. Jag var trött på att bara läsa och tänka vad jag ville göra och skapa, jag ville skrida till verket. En dag tog jag mod till mig, jag ringde dels och sa upp mig men också för att fråga om jag fick genomföra ett projekt inom min passion, som jag kunde få betalt för. Det gick vägen och det var ett av de bästa valen i mitt liv. Vägen därefter har varit krokig och upp och ned med både framgångar och motgångar. Men att försöka leva sin dröm skänker meningsfullhet, glädje och gör att man blir en mer positiv människa vilket sprider sig även till omgivningen. Att hjälpa sig själv är indirekt att hjälpa andra till en mer positiv värld.

“Be the change you wish to see in the world”/ Mahatma Gandhi

“Walk the talk”

För att skapa förändring krävs agerande.

Kursupplägg: Vi har ett möte via zoom två måndagar kl 19 där vi kan interagera och reflektera med varann, mötet kan också spelas in och tittas på i efterhand om du inte kan delta. Via min hemsida hittar du en särskild sida med video. Ett personligt telefonmöte på 30 minuter ingår i kursen och bokas separat. Jag svarar på mejlfrågor under kursens gång.