Samhälle


Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på ett samtalskafé om bortglömda kvinnor. Vi följer upp föreläsningen den 26/1 med Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, genom att fördjupa oss i varför kvinnor så ofta glömts (eller gömts) i historieskrivningen.

Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynliggjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt, men varför har kvinnor så ofta glömts bort i historieskrivningen i stort? Och vad kan vi göra för att se till att vår nutida kvinnohistoria inte går samma öde till mötes?

Samtalsledare är Ylva Karlsson, folkhögskolelärare på Billströmska Folkhögskolan och styrelseledamot i Elin Sundbergs Vänförening. Vi lyssnar till Ylva och samtalar med varandra över en god fika i Villa Solfrids övre salong, rösträttskämpen Elin Sundbergs eget hem.

Vi bjuder på fika!

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 – 33 00 900
Covid-19 informationVi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för träffen.

Detta är ett arrangemang i serien Vad säger du! där vi samtalar och lär om demokrati utifrån olika perspektiv. Detta samtalskafé görs i samarbete med Tjörns kommun och Elin Sundbergs vänförening samt med stöd av #vimåsteprata


Bild från projektet MOD2021, Bohusläns Museum
#demokratiiväst