Lättläst version saknas
Tillbaka

Äntligen har vi kommit igång!

Syntolkning bild: Flera små groddar i odlingstråg.

Vi har börjat så  chilli, persilja, tomat , aubergine och mycket mer inomhus.  Vi har även planterat olika knölar och rötter som sedan kommer att bli både blommor, kryddor och grönsaker.

Jag heter Emma Naqvi och jag möter upp vid kunskapshuset varje tisdag och torsdag kl. 14.00. Alla som vill kan komma hit och titta, känna, lukta och så småningom smaka! Alla aktiviteter är gratis.

Vad gör vi just nu?

Gamla odlingsplatsen skall flyttas till ny plats nedanför kriminalvårdens växthus. Vi skall där göra ordning nytt förråd och odlingslotter i pallkrage för de som vill ha en egen odlingsplats. Anmäl er till Kahlil. är kommer även att finnas gemensamodlingar som vi odlar och skördar tillsammans ifrån.

Under mars:

Ett växthus kommer att levereras och monteras upp, där vi skall odla bla tomat, aubergine och gurka. Staket , pallkragar, vatten och el kommer på plats samt att marken har förberetts på den nya odlingsplatsen. Praktikant Sara kommer att vara med odlingsaktiviteterna from vecka 13.

Vad händer sen:

Vi inviger växthuset den 8 april kl. 14-16.
Vill du fika utomhus, så solrosor i vår solrosäng och göra en egen växtetikett i keramik? Då kommer du hit. Alla är välkomna att komma och titta på vår nya tillsammansodling!

OBS:Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och sprider ut oss ordentligt. Vi kommer att ha olika aktivitetsstationer i varje station max7-8 personer 

En stilla önskan:

Om ni går i tankarna att  vårstäda, släng inte krukor, frön, undanrensade växter, gamla verktyg eller handskar: Skänk dem gärna till oss! Tack på förhand!

Vill du bli vår sponsor?


Om projektet

Projekt Odla din svenska som delfinansieras av Länsstyrelsen Västra Götaland.

Plats: Restad Gård i Vänersborg.

Projektet syftar till att öka deltagarnas psykiska/fysiska hälsa samt erbjuda kompetenshöjning genom att skapa en meningsfull aktivitet i form av odling som kan leda till både arbete och fritidssysselsättning samtidigt som man får möjlighet att lära sig svenska i ett naturligt sammanhang, istället för genom traditionell undervisning. Kunskapshöjning i odling, förädling och trädgårdsarbete är något som passar de flesta oavsett tidigare kunskaper, erfarenhet och språknivå. Vi jobbar också med återbruk inom projektet!

Varma hälsningar Emma

Syntolkning rullande bilder nedan:
Bild på två kvinnor, Emma och Christina med bilder på olika grönsaker.
Bild på ett växthus.
Bild på två personer som sår frön.
Bild på odlingstråg och frön i en hand.
Bild på en jättestor svart rulle som innehåller vårt nya växthus.