Tillbaka

Möt vår nya verksamhetsutvecklare Petter Kauttmann

Berätta lite kort om dig själv!
— Jag är 51 år och bor på ön Mjörn sedan 22 år tillbaka med sambo och två nästan vuxna söner. Yrkesmässigt har jag arbetat med kultur och då framför allt barn- och ungdomskultur sedan 2001. Jag ser kultur som en av samhällets stöttepelare och en skapare av sammanhang. Privat gillar jag musik, som jag själv också spelar och skriver, samt teater och dans. Natur och trädgård är stora intressen, liksom kajakpaddling. Stigfjorden breder ut sig framför våra fönster därhemma.

Hur känns det att ha börjat jobba för SV Väst?
— Väldigt spännande att få jobba med något så viktigt som folkbildning, som känns otroligt angeläget i samhället idag. Både för att få igång det demokratiska samtalet och för att får människor att organisera sig på olika sätt. En spännande utmaning är att hitta fram med folkbildningen till den lite yngre målgruppen. Att få in dem i folkbildningen och hitta samverkan mellan unga och äldre.

Vilka kommer dina arbetsuppgifter att vara?
— Jag kommer att arbeta med verksamhet i Ale, Kungälvs och Lilla Edets kommuner tillsammans med min nya kollega Fredrika Selinder. Till en början handlar det om att orientera sig och ta om hand den befintliga verksamheten. Att arbeta med utveckling av föreningslivet och vara en service till befintliga föreningar. Jag vill också utveckla nya aktiviteter, exempelvis utöka utbudet på vår s k allmänmarknad i Kungälvs kommun och även nå fram till en yngre målgrupp.

Vad associerar du begreppet folkbildning med?
— I yngre år var nog folkbildning något som inte fanns med i min vardag, kanske till och med något lite mossigt. Idag är det annorlunda. Jag har tänkt mycket på folkbildning de senaste åren och ser dess stora roll för utveckling, lärande och kunskapsbyggande. En kraft som kan skapa en rörelse både i individ och kollektiv att utvecklas och vilja bredda sina horisonter.

Någon tidigare arbetslivserfarenhet du särskilt kommer ha nytta av i det nya jobbet?
— Jag har jobbat med människor, möten och relationer i hela mitt liv och tänker att också folkbildningen i sin grund bygger på det. Jag är inte rädd för att kasta mig in i möten med människor och befinna mig i olika sammanhang. Det är spännande och utvecklande.