Lättläst version saknas
Tillbaka

Julhälsning

Grattis – du tillhör ett härligt gäng!

Som deltagare, cirkelledare, tjänsteman, förtroendevald eller samarbetspartner till SV Väst är du att gratulera till att tillhöra ett härligt gäng med möjliggörare!

Vi genomför i snitt sju kulturprogram om dagen, inte dåligt! Vår föreställning med Crossroads (Kulturcentrum Väst) har gjort succé, precis som Får jag lov med Ljungskile Teatersällskap och Bullarerevyn på Bullaregården. Ljudaborg Kulturförening, som vi har ett stort och gott samarbete med och som vi varit med och startat, fick Lilla Edets kulturpris i år – jätteroligt! Vi har genomfört bokpizza (författarbesök) i Kungälv och Bokdagarna i Åmål.

Vi har sett till att skapa mötesplatser kring angelägna samhällsfrågor och vi har påvisat möjligheten för egenmakt för intellektuellt funktionsnedsatta genom studiecirkeln Mitt Val. Men vi har även cirklar i hur många andra ämnen som helst: biodling, permakultur, släktforskning, gitarr, kinesisk matlagning, yoga, spanska – listan känns obegränsad.

Vi har möjliggjort för cirka 1000 asylsökande att få träning i svenska språket och lära mer om Sverige. Ett stort antal framför allt ideella ledare har möjliggjort detta – ett fint exempel på integration. Vi har kopplat samman unga mentorer från Kungälv med ensamkommande i Ale och tagit fram ett studiematerial för god man för denna målgrupp.

Vi har fått nya lokaler i Stenungsund och på Dalaberg (Uddevalla) och vi har renoverat lokalen i Lysekil. Vi har nu grön el överallt där vi har eget avtal – känns bra utifrån SVs miljöpolicy.

Och framför oss ligger en massa spännande saker:
Förutom den ”vanliga” verksamheten kommer vi att driva ett projekt gällande Mångfaldsmat på Orust och sätta upp ett skådespel om Livet på Lilla Edets Pappersbruk - 100 år efter att Slussarna var klara. Och vi har projektet Bemötandes scenkonst – ett metodutvecklingsarbete utifrån våra lyckade resultat i Stenungsund.

Den 10 februari kommer Stig Wiklund, Positiva Kicken, till Bohusläns Museum för att inspirera våra ideella cirkelledare med mentala coachtips.

Studieprogrammet för vårterminen ligger alldeles snart klart; gå in på vår hemsida och kika. I januari blir det radioreklam. – Hoppas att ni känner er stolta över att vara en del av Studieförbundet Vuxenskolan. – Det är jag!

Jag är otroligt stolt över att ha förmånen att vara chef för en så aktiv avdelning, som verkar som en samhällsaktör i våra 19 kommuner. Jag känner glädje när jag tänker på verksamheten och på er; alla medarbetare, tjänstemän, förtroendevalda och cirkelledare och jag har en stark framtidstro.

Det lär finnas tre sorters människor: De som får saker att hända, de som ser saker hända och de som undrar vad som hände. – Vi i SV Väst tillhör definitivt den första kategorin!

Tack för allt engagemang det gångna året!

Mia Ekegren
Avdelningschef