Lättläst version saknas
Tillbaka

Tantläger - ett hantverksläger med mosaikvirkning, nålfiltning och föl

Visst låter det kul? I alla fall om en gillar att vara kreativ. Så vad har vi sysslat med? Vi har skapat textila hantverk, ätit gott och delat tips och tekniker med varandra.

I slutet på mars samlades 19 deltagare på Farmlodge utanför Lysekil. Farmlodge är en besöksgård, med kafé och bed & breakfast på landet. Deltagarna kom med buss och bil från hela Bohuslän. Den yngsta har precis fyllt 40 år, den äldsta är 76 år och alla deltagarna har ett brinnande intresse för hantverk.

Kvällen startade med en presentationsrunda med namn och favorithantverk, sedan en fantastisk middag. Efter maten samlades vi i salongen på Farmlodge. Vi drack te och handarbetade. Vi hade en genomgång i hur en gör mosaikvirkning, fritt broderi på tuschfärgat tyg, BohusStickning, nålfiltning med mera. Vid midnatt kroknade de sista, då hade många varv stickats, inspiration intagits och nya kunskaper inhämtats. 

På morgonen bjöds det på en brakfrukost och efter det flyttade hela gruppen ut i Farsans, ett orangeri med utsikt över ängar och hästhagar. Under veckan hade det fötts tre nya föl och de var väldigt söta. Vi fortsatte vi med vårt hantverk inspirerade av nya tekniker och läste i mönsterböcker. Vi fick också möjlighet att gå en sväng på gården och klappa smådjuren.

Dessa dagar är ett samarbete mellan SV Väst, Farmlodge och Lysekils hemslöjdsförening Stangen. Vi var alla överens om att detta var ett fantastiskt sätt att lära sig nytt på.