Full Rulle i Lilla Edet

Ridån har gått igen, skådespelare, publik, gradänger, rekvisita och kulisser har lämnat Fuxernaskolans aula för denna gång. En lokal som fungerade väldigt bra för ändamålet.

Full Rulle har verkligen blivit en succé enligt publik och press.

Totalt fick ca 800 åskådare nöjet att se pjäsen vilket vi är väldigt glada för. Manusförfattaren Martin Rossings lärorika och lättsamma sätt att förmedla brukets historia gjorde att ryktet snabbt spred sig.

Vi är så glada att vi lyckats sprida mycket skratt och mer kunskap i bygden om pappersbruket som "närt och tärt" så många Edetbor under så många år!

Vårt tack går till alla som var med och hjälpte till i projektet – framför att initiativtagaren och producenten Antoinette van Ketwich, regissören Martin Rossing, men även kulissmålare och ljussättare, sponsorer och pausfikaansvariga samt många fler.

En aktiv part i projektet var Ljudaborgs Kulturförening, som  ansvarade för det konstnärliga på scen. De flesta i ensemblen har några år på nacken från scenen och denna gång fick de förutom skådespeltalang verkligen bekänna färg i sångerna, vilket de klarade av alldeles utmärkt. Roligt att även några helt nya scennyfikna var med i spelet och upptäckte sin begåvning.

Vi ser redan nu fram emot samarrangemangen med kulturföreningen nästa år: förutom den populära medeltidsmarknaden kommer tack vare stor efterfrågan sommarens uppsättning "En midsommarnattsdröm" eventuellt att komma i repris. Helt säkert är dock att "Ronja Rövardotter", en barn- och familjeföreställning kommer att spelas på den vackra utomhusscenen bakom Lödöse Museum.