Lättläst version saknas

Från mjölkbonde till SV-medarbetare

Karin Blomstrand sitter i ett litet, mysigt kontor i Naturbruksgymnasiet Dingles huvudbyggnad. Det verkar mer än passande, för hon har varit mjölkbonde på föräldragården i nästan 20 år.

Innan Karin började jobba på SV 2009 hade hon varit förtroendevald i SVs styrelse och hade på så sätt en bra inblick i SVs arbetssätt och organisationskultur. Idag jobbar hon som verksamhetsutvecklare med ett varierat arbetsområde. Hon hittar nya verksamheter samt hjälper föreningar med studiecirklar, kultur och utveckling. Dessutom utbildar Karin föreningsstyrelser i styrelse- & mötesteknik.

Handen på hjärtat Karin! Hur är det egentligen att jobba för SV?

På en skala från 1 till 10 – hur trivs du med dina arbetsuppgifter?
Det finns ju alltid utvecklingspotential och vissa dagar kan vara motiga, men jag trivs med mitt arbete till 8,5 på en skala till 10.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb på SV?
Det bästa är mina möten med människor, att få en förening att utvecklas, att få människor att växa med nya insikter.

Du får önska dig ett valfritt projekt du får syssla med – vad är det?
Att få göra en turné i vårt geografiska område och kompetensutveckla alla våra styrelser.

Vad är dina fritidsintressen?
Jag trivs bäst hemma i min trädgård som jag hela tiden utvecklar.Att koppla av med en bok och att samla familjen, och främst, barnbarnen runt mig.

Vem är din förebild och varför?
Min pappa, som blev 90 år, är min förebild. Hans klokskap, hans sätt att tänka efter före, hans människosyn, är något som inspirerar mig och som jag försöker nå upp till.

Tack Karin!