Lättläst version saknas
Tillbaka

Care of Folkbildningen

 

 

Тут Ви можете знайти інформацію щодо курсу українською та шведською мовами.


Studieförbundet Vuxenskolan Väst är delaktiga i projektet Care of Folkbildningen för insatser med flyktingar från Ukraina. Målgruppen är personer över 18 år och t o m 64 år som omfattas av EU:s massflyktsdirektiv till följd av kriget i Ukraina och bedöms vara i behov av insatser för att komma i arbete och bli socialt delaktiga.


Projektet har sponsrats av svenska ESF-rådet och Folkbildningsrådet är projektägare och projektadministratörer.

Projektledare för Care of Folkbildningen i SV Väst är Evgeniia Tikhomirova, som tror att projektet kan bli en positiv kraft för deltagarna:
– Vi hoppas och tror att projektet Care of Folkbildningen kan hjälpa personer att komma ett steg vidare i sin process mot en etablering här i Sverige både med sysselsättning och socialt. Vi hoppas också att utbildningen i sig kan vara en stabilitet här och nu i en vardag fullt med frågetecken kring läget.

Syfte
Care of Folkbildningen vill ta vara på de erfarenheter som finns hos folkbildningen från arbetet med asylsökande och invandrare inom verksamheterna Svenska från dag ett och Vardagssvenska/Yrkessvenska. Målet är att deltagarna ska komma i arbete eller få utbildning som kan stärka deras ställning på arbetsmarknaden.

Språkkunskap och samhällsinformation
Inom SV Västs område kommer personer med bakgrund som flykting från Ukraina erbjudas deltagande. Deltagare i projektet kommer få hjälp med svenska språket och ges information om det svenska samhället. Insatserna kommer att ha ett tydligt fokus på att ta deltagarna närmare arbete eller utbildning. Med sig får deltagaren en egen plan för hur de bästa möjligheterna framåt ser ut.

Kursinnehåll
Studierna sker på heltid 20 timmar i veckan, minst 10 av dessa timmar sker i grupp i olika ämnen. De övriga timmarna studerar du på egen hand. Du som anmäler dig nu kan studera i 2 till 4 månader, med start i 13 november. Studierna är helt kostnadsfria. Studierna i grupp äger rum i Uddevalla, Orust, Lysekil och Åmål. Vi har plats för 7 deltagare i varje grupp för dig som vill studera på 50% och det kommer finnas ett alternativ till dig som vill studera 25% (10 timmar/veckan därav 5 timmar sker i grupp).

Moment
Individuell kartläggning samt intresse- och yrkeskoll, Arbetsmarknadsinsatser, Språkundervisning, Social inkludering

Vi erbjuder bland annat
Svenska grund och fortsättning, data, skriva CV, samhällsinformation, nya nätverk, föreningsinformation

Anmälan och startinformation
Löpande anmälan. NYSTART 13 november 2023.
Anmälan sker via mail till projektledare Evgeniia Tikhomirova
evgeniia.tikhomirova@sv.se

Efter anmälan träffas vi för ett kortare samtal för att skapa en personlig plan.
Kursen pågår t o m 15 mars 2024. Deltagande sker under 2 månader vid start i 13 november.

Välkommen!