Lättläst version saknas

Kursledare Bugg&Foxtrot Umeå

Ledare Bugg & Foxtrot-kurser 

Våra bugg respektive Foxtrot-kurser leds av personer engagerade i Umeå socialdansförening. Varierat vilka av dessa nedan som leder. 

Joakim Mäki  (på bild)

Joakim är litteraturvetare. Han har dansat socialt sedan år 1998, allt ifrån bugg och foxtrot till linedance, lindyhop och salsa. Joakim har även tävlingsdansat i bugg till och från under 10 års tid. Han älskar att prova på och lära ut nya saker när det gäller dans. Joakim hjälper glatt alla att lära sig dansa utifrån varje persons förutsättningar. 

Mikaela Wärnsberg

Mikaela har provat på allt från magdans och vals till salsa och gammeldans men det är bugg hon dansat allra mest, både socialt, i tävlings- och kurssammanhang. Hon tycker att dans är den absolut bästa konditionsträningen - eftersom det inte känns som träning! Den härliga rörelseglädjen och sociala samvaron som dans skapar är något hon mer än gärna delar med sig av.

Ellinor Carlander (på bild)

Ellinor är hälsopedagog och musikpedagog. Hon har dansat bugg och foxtrot sedan mitten av 80-talet och lett danskurser sedan 90-talet. Ellinor dansar också west coast swing, lindyhop och salsa. Hon ger handfast feedback och låter alla få lära sig på sin nivå. Att dansa är bland det roligaste Ellinor vet med rörelse, samspel och glada människor. 

Tomas Johansson

Thomas har dansat gammeldans i några år. Sedan 2017 har han dansat bugg och foxtrot. Han gillar det sociala i dansen och vill att var och en utvecklar sin dans efter egen förmåga. Thomas vill gärna skapa en avslappnad stämning där inga fel finns utan det är bara en variation på dansturerna. Alla ska trivas och kunna vara sig själva. 

Kerstin Renling

Kerstin älskar att dansa och att sprida dansglädje till andra människor. Man mår bra i både kropp och själ. Alla kan lära sig dansa. Kerstin uppmuntrar varje person att hitta sin egen stil. Hon började dansa gammeldans och foxtrot redan som barn i skolan och hemma med sin pappa. Hon har dansat i många år. Sedan 2014 har hon satsat på bugg och foxtrot.

Bror Österholm

Bror började dansa som 13-åring med foxtrot, schottis och finsk tango. Under de senaste 15 åren har han gått kurser i gammeldans, boogie woogie, Lindy hop, salsa, westcoast swing, ballroom walz, blues samt fördjupningskurser i bugg och modern foxtrot. Bror tycker att socialdans är både roligt och givande, socialt berikande och samtidigt en rolig form av motion. Som danslärare och dansinspiratör vill Bror gärna att fler börjar dansa socialt och han delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter.