Lättläst version saknas

Odla i norrsken och midnattssol!


Välkommen till våra digitala, fristående trädgårdskvällar via Zoom om odling i norr!

Ta chansen! I höst erbjuder vi 6 fristående trädgårdskvällar med fokus på trädgårdar i zon 5-8 där du har möjlighet att lära dig mer om att ta till vara skörden, få bästa potatistipsen, tänka på färg, form, stil och växtval i trädgården, häftiga träd och buskar, odling på platser där ingen kunde tro att något skulle gro och till sist en trädgårdsvallfärd i både när och fjärran!

Kursledare är Mariana Mattsson, välkänd trädgårdsambassadör, trädgårdsdesigner, författare av flera trädgårdsböcker och utbildare.

Läs mer nedan, separat anmälan för respektive kväll.
För frågor kontakta SV-kontoret i Lycksele, tel 0950-125 85. 


 

Torsdag 25 augusti kl 18.30-20.00
Efter odling kommer skörd - men vad gör man sedan av allt?! Mariana ger goda tips och råd om lagring och hållbar förvaring och bjuder på recept och inspiration för enkel och god mat av hemodlade råvaror!

Välkommen med din anmälan!

Torsdag 1 september kl 18.30-20.00
Nu är det skördedags för världens bästa knöl - potatisen! Mariana delar med sig av de bästa potatistipsen, odlingsknepen, favoritsorter och tillagning av delikatesserna.

Välkommen med din anmälan!

Torsdag 15 september kl 18.30-20.00
Här får du konkreta designtips och enkla verktyg av Mariana om hur du kan använda färg, form och stilval för att gestalta en vacker trädgård. 

Välkommen med din anmälan!

Torsdag 29 september kl 18.30-20.00
Träd och buskar skapar rum, utgör stomme och ryggrad i trädgården. Denna kväll ger Mariana dig tips på massor av roliga, spännande, vackra och härdiga träd och buskar för norrländska trädgårdar!

Välkommen med din anmälan!

Torsdag 13 oktober kl 18.30-20.00
Mariana tar oss med på en upptäcktsfärd genom en alternativ trädgårdshistoria och annorlunda trädgårdskultur, med okända, dolda och bortglömda, fascinerande och inspirerande trädgårdar från förr!

Välkommen med din anmälan!

Torsdag 3 november kl 18.30-20.00
Mariana tar oss med på en resa i Sverige och Tyskland till både trädgårdar med stjärnstatus och privata paradis. Hon avslöjar också hemligheten kring vad det är som gör att vissa trädgårdar mer magiska än andra.

Välkommen med din anmälan!