SV Musik

Visste du att SV hjälper fler än 2000 musikgrupper i landet med bland annat:
- Replokaler, danslokaler, studios
- Spelningar
- Distributionsstöd
- Stöd till arrangemang
- Kurser/utbildningar

För att samarbeta med oss startar man en studiecirkel hos oss. Att starta studiecirkel kostar ingenting – vårt jobb är att hjälpa människor att mötas och utvecklas tillsammans.

Lokalt utbud Umeå

Vi erbjuder följande stöd till dig som har studiecirkel i Umeå:

Spela live på festival, klubb och utanför Sverige!
Vi vill att de som samarbetar med oss får en bra möjlighet att spela live! Därför samarbetar vi med musikfestivaler som House of Metal och Skogsröjet, arrangerar egna livespelningar och har en klubb utanför Sveriges gränser: Nordic Live huserar i Norge, Danmark. Sverige och Finland och är vårt sätt att stärka banden mellan de Nordiska länderna via musiken.

Om du har band via SV kan du anmäla ditt intresse till alla vår arrangemang via SVs nationella musiksida: www.svmusik.se

Gratis distribution via Spotify, iTunes m.fl.

Gratis distribution via spotify mm
Via oss kan ni göra er musik tillgänglig via tjänster som Spotify, iTunes och Tidal gratis i ett år. Läs mer på vår sida om gratis distribution.

Reseersättning
Vill ni åka och spela på annan ort? Vi kan ibland stödja er med ekonomisk ersättning för resan.

Rabatt på 4Sound & Musikanten The tube card
Varje musikgrupp som ansluter sig till oss får ett medlemskort, The Tube Card, som ger er rabatter och erbjudanden över hela landet. Medlemskortet, som du får av din kontaktperson på SV, tar du med dig till din lokala 4Sound-butik och registrerar dig så kan du börja handla till rabatterade priser. Lokalt erbjuder vi 10% rabatt, med The Tube Card, på alla förbrukningsvaror i Musikanten.

Merchandise
Kanske vill ni sälja kläder, tygpåsar, pins och liknande på konserter? Vi samarbetar med tryckerier för att ge er rabatt. Prata med din kontakt på SV för att nyttja rabatten. Via oss får ni även rabatt när ni trycker upp CD, Vinyl eller DVD samt om ni mastrar er musik via Dicentia.

The Tube – Vuxenskolans central för musik  plektrum
The Tube startades 2004 av SV och var då både ett community för musikgrupper samt ett onlinemagasin med musiknyheter och reportage.

Sajten var uppbyggd av linjer och stationer likt ett tunnelbanesystem – därav namnet ”The Tube” (inspirerat av namnet på Londons tunnelbana). Varje linje var en musikgenre och stationerna motsvarade olika undersidor.  

The Tube når bortom kommersiell mainstream och berättar hellre om oberoende alternativ musik. Hos oss finner du även tips och nyheter för artister och musiker. Här kan du läsa mer om The Tube:

www.thetube.se

Unity Umeå – en långsiktig hiphop-plattform för unga

Med vår satsningen Unity Umeå vill vi skapa förutsättningar för unga musiker att växa med hiphopen som verktyg. Genom vårt samarbete med Umeå kommun (Hamnmagasinet) tänker vi erbjuda utbildningar, föreläsningar, workshops, studiebesök och mentorskap med start höstterminen 2017. Mer info kommer!

Vill du läsa om Unityprojekt på våra andra avdelningar i landet? Klicka här:

www.svmusik.se/hiphop/

 

Vill du starta en cirkel eller har du frågor? Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång!

Kontakt:

Armita Ghazinezam
072-5954928
Armita.ghazinezam@sv.se