Biodling nybörjare Norrköping

Om kursen

Lär dig grunderna både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen ska du ha tillräcklig kunskap om bin, biodling, utrustning, kupor, honung, vaxhantering och bisjukdomar för att kunna sätta igång en egen biodling.

Biodling är ett hantverk och en sysselsättning där man arbetar i samklang med naturen. Bisamhället är ett fönster till naturen, genom vilket du som biodlare kan betrakta årstidernas växling.

Kursen omfattar totalt 10 tillfällen, varvat både med teori samt praktik i bigård. I sommargården Hillerstad gör vi praktiska moment och besöker bina. Datumen är följande: 25/4, 2/5, 8/5, 16/5, 23/5, 30/5, 5/6, 13/6 (8 maj och 5 juni är onsdagar, resterande är torsdagar) plus två tillfällen i augusti då vi skördar honung och behandlar och förbereder dem för vintern.

I kursavgiften ingår att deltagarna får låna skyddskläder samt medlemskap i Norrköpings biodlarförening samt Biodlarnas riksförbund.
Studiematerialet kan du få köpa av föreningen till en kostnad av 378 kr vid första tillfället om du inte kan låna eller ordna det på egen hand. Studiematerialet "Mina första år som biodlare" och arbetsbok "Min biodling".

Kursen startar vid angivet datum vid fulltecknad grupp.

Startdatum:

2024-04-25

Tid:

18:00 - 20:30

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Ons Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

42368

Plats:

SV Norrköping Nya Rådstugugatan 11 60242 Norrköping

1 500 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland