Måleri och målarglädje, för dig med en funktionsvariation

Information

Varmt välkommen till en kurs på tre tillfällen om 3 timmar, där vi tillsammans utforskar glädjen i att skapa genom måleri och andra tekniker! Du kommer att få prova på olika sätt att göra dina egna bilder på canvas = målarduk. Kursen är en introduktion till och inspiration för att hitta din målarglädje och se vart den tar dig.

Målgrupp
Den här kursen riktar sig till personer med en funktionsvariation som vill prova på olika sätt att väcka glädjen och möjligheten att skapa härliga bilder. Du behöver inga förkunskaper bara din nyfikenhet och lust att utforska olika material.

Mål
Målet är att kursdeltagarna får möjlighet att upptäcka olika kreativa vägar till uttryck i bild. Alla har sitt unika bildspråk och den här kursen presenterar flera sätt att närma sig sin målarglädje genom att erbjuda tre olika varianter att skapa på: stilleben = föremål, ett givet tema och självporträtt (se mer under innehåll)

Innehåll
Kursen har 3 träffar. Varje kurstillfälle inleds med en liten presentation av vad vi ska göra och vi avslutar med att titta på och prata om vad vi gjort. Fikapaus ingår då vi bjuder på varm dryck.

1. Olika material och hur de kan användas: flytande färg, pennor, kritor, kol, tusch mm.
Vi provar hur materialen fungerar och vilka möjligheter som finns. Du kommer att måla på både papper och på canvas = målarduk, för att upptäcka vad du tycker är roligt att använda.
Det kommer att finnas mycket inspirationsmaterial och vi kommer att utgå från ett par roliga stilleben = föremål, att ha som motiv och idé.

2. Den här gången kommer vi att utgå från en tryckt bild och kanske något ord som du tycker om och själv väljer ut. Vi undersöker hur vi kan göra en bild utifrån detta med ett gemensamt tema tex. ”Höst”. Du kommer att skapa din bild på en canvas = målarduk.

3. Vi fortsätter att utforska materialen och att måla. Den här gången lägger vi till collage = olika material som klistras in i bilden (tex. papper, bokmärken, snören, tidningsurklipp, fotografier mm). Vi kommer att göra härliga självporträtt. Ett självporträtt berättar något om dig själv. Det kan vara ditt ansikte, hela du eller beskriva något du tycker om eller vill visa.
Du kommer att skapa din bild på en canvas = målarduk.

Vi avslutar med en sammanfattning genom att titta på varandras bilder.

Studiematerial
Allt studiematerial ingår i kursen och tillhandahålls av kursledaren.

Gruppstorlek
Den här kursen tar emot 6 deltagare.

Om kursledaren
Helena Söderholm är konstnär och pedagog med många års erfarenhet av skapande i olika former. Målarglädje och lekfull kreativitet är den passion som utgör grunden i hennes kurser. Hon vägleder och uppmuntrar deltagarna till att genom nyfikenhet och glädje upptäcka personliga sätt att skapa. Som pedagog är hon inspirerande och lyhörd för både person- och gruppdynamik. Hon har mer än 20 års erfarenhet av arbete med barn, unga och vuxna med olika bakgrunder.
Helena har sina rötter i Jämtland men bor nu i Vallda där hon har egen ateljé. Hon har både formell konstnärlig- och pedagogisk utbildning och har över åren utvecklat tekniker där hon jobbar med att kombinera och utforska olika material till egna bilder.

Startdatum:

2024-10-11

Tid:

09:30 - 12:30

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Fre

Arrangemangsnr:

10866

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Energigatan 9 43437 Kungsbacka

650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland