Mönsterskärning och slöjdfröjdsmåleri

Om kursen

Kursbeskrivning

En kurs perfekt för dig som vill utforska kreativa sätt att dekorera träföremål på!

Första dagen börjar med en genomgång av verktygen - karvsnittskniven och annat vasst. Tillsammans med Molly får du sedan gå på upptäcktsfärd genom björkfibrer. Med kniven i handen skapas i ett första skede raka streck kors och tvärs. Nästa steg blir böjda streck och cirklar. Adderas dessa två bildas det plötsligt bokstäver. Därefter introduceras du för klassiskt karvsnitt som därpå övergår till friare träskärning. Det blir bland annat blommor och blad som samtidigt blir en försmak inför dag två.

Dag två är det ros-karvning på schemat. Steg för steg med handledning av Molly lära du dig att tälja en ros. Att skära i ändträ gör man inte var dag, men denna dag får du testa det. Dagen avslutas med målerisnack och demonstration. Molly berättar och visar hur hon går till väga när hon sätter färg på slöjden. Därefter ges du också möjligheten att praktiskt måla själv.

Kursledare: Molly Sjöstam

Molly är född och uppvuxen i björkarnas stad Umeå, Västerbotten. Hon bor och verkar i ett litet torp några mil utanför stan. Under hennes tre år på Vindelns folkhögskola började ett slöjdfröjdsfrö gro och spira och idag jobbar hon som slöjdare.

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7 Linköping
Datum: 18-19 maj 2024
Tid: Kl. 9-16 båda dagarna
Pris: 2500kr inklusive material

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem har du 10% rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-05-18

Tid:

09:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

42811

Plats:

Hemslöjdsgården Läroverksgatan 7 58223 Linköping

2 500 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland