Silversmide - fredag förmiddag

Information

Formge och skapa dina egendesignade smycken i silver - låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Cirkeln i silversmide är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går vi igenom de olika arbetsmetoderna. Cirkeln lär dig att bocka, såga, fila, borra, löda och smida. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Målet med kursen är att du ska ha formgett och skapat ett eller flera föremål efter egen idé och design.

Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av cirkelledaren. Teoretiska genomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På så sätt inspireras och lär deltagarna av varandra.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Kostnad för förbrukat silver tillkommer och faktureras efter kursen. Silverpriset är för närvarande (hösten 2024) 15 kr per gram.

Kursledare
Alfonso Poblete, Växjö.

Utvecklingsmöjligheter
Om du är nyfiken på vårt utbud av andra slöjd- och hantverkskurser eller andra ämnen kan du besöka vår hemsida. Där kan du söka på ämnesrubrik och/eller ort/kommun.

Startdatum:

2024-09-13

Tid:

09:30 - 12:00

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43747

Plats:

SV Växjö Blockvägen 8 35245 Växjö

1 950 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg