Silversmide steninfattning, ojämn vecka

Information

Välkommen att förverkliga dina drömmar i vår stora välutrustade smedja. Här arbetar du från idéskiss till färdig produkt. Att arbeta med händerna ger skaparkraft, lust och stor tillfredsställelse! Kreativitet och handens arbete förenar ett genuint hantverk och deltagarna i gruppen.

INNEHÅLL OCH MÅL
På denna kurs kommer du att få lära dig hur du bockar material runt stenen du vill infatta, vilken material tjocklek du bör använda till önskar utseende samt lära dig räkna på material användning genom att mäta stenens omkrets och höjd - oavsett om det gäller en cabochon eller en facetterad. Beroende på vilken teknik du är mest intresserad av så kommer du också kunna lära dig hur du bygger upp en klo-fattning, fil-tekniker eller hur du gör en helt otraditionell/traditionell sarg-fattning.

FÖRKUNSKAPER
För att gå denna kurs behöver du ha mycket goda kunskaper i silversmide.

KURSLEDARE
Michelle Skagert, är guldsmed med flerårig erfarenhet av att hålla kurser i silversmide. Hon är också en erfaren ädelstensinfattare, kan alla dess knep för att få till olika enkla som spännande fattningar till era ädla stenar men även vanliga strandstenar (om det skulle vara av intresse). Hon individanpassar sig och gör kursen intressant för var och ens kompetens nivå samt erfarenhet. Michelle ser till att du får en givande kursdag oavsett nybörjare eller varit med ett tag som kursdeltagare.

VIKTIG INFORMATION
Materialkostnad tillkommer och debiteras efter kursens slut.

Startdatum:

2024-09-15

Tid:

11:00 - 14:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

45264

Plats:

Annelund Annelundsgatan 55 D 21444 Malmö

3 525 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö