Historia - Bernadotte, kronprinsens död och ny kungaätt

Information

Kronprinsens död i nordvästra Skåne som banade väg för Bernadotte
Det som hände den 28 maj 1810 i Kvidinge påverkar oss än idag. Det här blir en spännande undersökning som handlar om Kungamord, Ryssland anfaller Sverige, Statskupp och Ny kungaätt.

Kursens upplägg
Vi kommer att ha avsnitt med historiska genomgångar om den spännande episoden när vi bytte kungahus. Vad som ledde fram till det och vad konsekvenserna blev.
Detta kommer att varvas med praktiska efterforskningar där deltagarna har möjlighet att fördjupa sig i någon händelse/person/plats som har samband med denna period.
Sedan kommer vi att dela med oss till varandra och lära en massa på den här resan.

Du är med och samlar kunskap
Tillsammans fördjupar vi oss i denna händelserika period. Du som deltar får också fördjupa dig i ett ämne som du själv har valt. Det finns många lokala anknytningar,- Du kanske vill lära dig om det som hände i Ängelholm, Helsingborg eller Åstorp eller ute i Europa. Sedan delar vi våra upptäckter med varandra. Vi vill poängtera att detta inte är någon akademisk eller tekniskt avancerad kurs. Vi söker kunskap efter egen förmåga och delar med oss helt enkelt.

Cirkelledare
Ingemar Ehrgård har ett stort intresse för historia och har under sin yrkesverksamma tid varit bl.a. rektor och lärare i historia.

Välkommen till Sveriges dramatiska historia!

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

10:00 - 11:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

115911

Plats:

SV Ängelholm Järnvägsgatan 11 26232 Ängelholm

790 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland