I Emigranternas Fotspår

Information

I Emigranternas Fotspår - I samarbete med Mölndals Stad

Upptäck den fascinerande resan från Göteborg till New York och livet i det nya landet genom emigranternas egna berättelser.
”I emigranternas fotspår” skildrar den livsomvälvande och ofta utmanande resan från Göteborg till New York. Med utgångspunkt i de många vykort som emigranter skickade hem till Sverige, levandegörs deras upplevelser av resan över Atlanten och livet i Amerika. Genom dessa vykort får vi en unik inblick i deras tankar och känslor, direkt från de som själva utvandrade.

Föredraget bjuder på historia, personliga livsöden och fängslande reseskildringar. Ett bildspel, byggt på emigranternas egna vykort, tar oss med på deras resa och låter deras egna ord berätta historien.

Föreläsaren Bengt Herrman, som har samlat mängder av vykort från svenska emigranter, har gjort flera omfattande resor i emigranternas fotspår över hela den amerikanska kontinenten. Flera besök till Hull och Liverpool i England har också gett fördjupade insikter i emigranthistorien på plats.

Välkommen till en inspirerande och lärorik resa genom tid och rum, där vi följer i emigranternas fotspår och upptäcker deras värld.

Ett ämne som är mer aktuellt än någonsin än i våra dagar.
Ingen avgift.

Startdatum:

2024-11-12

Tid:

13:00 - 14:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

54935

Plats:

Mölndal Möllan Café Möllan Göteborgsvägen 19 43130 Mölndal

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Göteborgsregionen Sydost