Visning av Piteå samlingar

Information

Kom och beskåda Leif Lidmans fantastiska samling med Piteåmemorabilia!

Saker från Furunäsets sjukhus, Piteå ångbryggeri, arbetskläder, massor av bilder samt caféporslin och mycket mer i en fantastisk röra!
Saker du minns och saker du inte visste fanns.

Galleriet
I Galleriet, som du hittar strax innanför entrén, finner du massor med foton, tavlor, affischer, kassar, almanackor och musikrelaterade saker. Vad sägs om ett fotoetui från PK foto eller en kasse från ICA Örnen?
I det här rummet hittar du även en detaljerad utställning över Storfors såg som elever på Ljungskolan tillverkade under
80-talet.

Pryleriet
Vad finns inte i Pryleriet skulle man kunna säga! Hur mycket saker som helst samsas om plats i flera glasmontrar, på väggen,
i taket, i hyllor och på golvet. Här finns företag representerade som exempelvis Strands glass, Piteå Ångbryggeri, Svartuddens festplats, Estella, Värdshuset Tuna och Cecil café.

En fantastisk samling som växer sig starkare i antalet för varje år som går. Det är svårt att se sig mätt på en sådan intressant samling saker som finns i Herr Lidmans ägo och när samlingen hela tiden blir större finns det alltid anledning att komma tillbaka på ett besök gång på gång.

Leif Lidman
Leif Lidman är född 1957 på Strömnäs i nordöstra Piteå. Efter att ha bott bland annat i det då nybyggda punkthus B vid Strömbacka har han och hans familj sedan länge varit bosatta i Munksund.
Leif är en mycket välkänd Piteåprofil genom förutom sina samlingar och Piteåintresse, även till exempel genom sina år som ansvarig för Badhusparken och badcafeét på Öjebyns simhall.
Han har en lång lista av samarbeten genom åren och är även känd vida kring som loppiskung eftersom han anordnat loppisar i Piteå under många, många år.
Leif fick Piteå Kommuns medalj 2018 för sin insats i att bevara och dela med sig av Piteås historiska arv genom sina samlingar, och han fick utmärkelsen Årets pitebo 1997.

Behöver du nå Leif i något ärende nås han på 070-686 08 26.

Läs mer om Leif och hans samlingar och Piteårelaterade fakta på hans Facebooksida.

Kulturentré
Samlingarna tar en kulturentré som betalas på plats via (föredragsvis) Swish.
Du behöver inte boka in ditt besök på förhand, utan dyk bara upp någon av dagarna samlingarna har öppet. Drop-in!

Lokalen
Hampas gränd 1D ligger i borgen på Furunäset, mitt emot restaurangen Borggårdens matsalar. Byggnaden uppfördes 1893 och i korridoren där samlingarna huserar idag var det ursprungligen stormceller för manliga patienter.

Har du frågor kontakta oss.
Adresser och telefonnummer hittar du här.

Startdatum:

2024-08-07

Tid:

16:00 - 20:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

85146

Plats:

Piteå Samlingar Hampas Gränd 1D 94152 Piteå

40 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Norrbotten