Världens mat

Information

Välkommen till en resa jorden runt! Från vårt stora ljusa kurskök i Lund guidar kunniga Zainab Zubair dig genom en ny matkultur varje gång. Självfallet får du vara med och bestämma vilka kulinariska områden vi skall besöka!

KURSINNEHÅLL
Under denna kurs bekantar vi oss med världens mat genom att utforska råvaror, tillagningstekniker, måltidskomposition och allt annat som bygger upp en mattradition.

Varje träff börjar med att ledaren presenterar recepten och går igenom varje steg noggrant. Vi delar sedan upp oss i smågrupper, där varje grupp får ansvar för något av recepten. Sedan sätter vi igång och lagar tillsammans! Under hela processen finns Zainab där med en guidande hand och hjälper er alla att lyckas med de härliga rätterna.

Efter den lärorika tiden vid spisen samlas vi för att njuta av maten. Vi avslutar dagen med att diska tillsammans, vilket ger oss tid att reflektera över vad vi lärt oss och utbyta erfarenheter.

Vilka internationella kök ingår?:
Vi börjar den första träffen i Asien, där vi lär oss ett antal smårätter från olika länder. Under den träffen diskuterar gruppen tillsammans vilken mat vi vill utforska under kursens gång: mexikansk/texmex, mellanöstern, afrikansk, italiensk, snabbmat/pubmat … Ta gärna med ditt eget förslag till gruppen!

DATUM FÖR TRÄFFARNA
På denna kurs träffas vi fyra gånger, varannan onsdag under september och oktober. Kursen går två gånger under hösten, på olika veckodagar. Klicka här för att se alla matlagningskurser

KURSLITTERATUR OCH MATERIALKOSTNAD
Alla recept får du av ledaren på plats. På denna kurs ingår råvaror inte i kurspriset. Därför tillkommer en råvarukostnad på ca 200 kr per gång som betalas till ledaren på plats, via Swish eller kontant.

Eftersom råvarorna köps in i förväg är det viktigt att du anmäler till ledaren senast 24 timmar före träffen om du kommer ett utebli. I annat fall måste vi tyvärr debitera dig för de råvaror som köpts in till dig.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både nybörjare och erfarna kockar som vill fördjupa sina kunskaper i internationell matlagning.

BRA ATT VETA
Har du någon allergi? Anmäl detta till oss i förväg via mail till så kan vi anpassa menyn. Ta gärna med några små matlådor att ta hem eventuella rester i. Förkläden finns att låna på plats, men du får naturligtvis gärna ta med ditt favoritförkläde om du vill.

KURSLEDARE
Din guide genom denna smakresa är Zainab Zubair, en erfaren matlagare med över 10 år i branschen. Med hundratals genomförda kurser har Zainab en djup förståelse för kryddor och matlagningstekniker som hon nu vill dela med dig. Hon har flera kurser hos SV Lundabygden. Klicka här för att se alla matlagningskurser


#NyKursLund

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

17:00 - 21:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15155

Plats:

Solstenen Glimmervägen 6 22478 Lund

2 400 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden