Vegansk julmat

Information

Vill du fira en vegansk/laktosfri jul, eller bara få in lite mer grönt på bordet? En del rätter kommer du känna igen som varianter från det traditionella svenska julbordet, men vi hämtar också inspiration från andra kök. Upptäck hur lättlagad den gröna maten kan vara med hjälp av vår expert Zainab Zubair. Kom och upplev en dag fylld av nya smaker, lärorika moment och trevligt sällskap!

KURSINNEHÅLL
Under denna workshop lagar vi gemensamt en massa härliga gröna julrätter. Den här workshopen passar alla, och som en extra bonus är vegansk mat naturligt laktosfri och dessutom klimatsmart. Du får praktisk övning i olika matlagningstekniker samt nya idéer på hur säsongens råvaror kan användas.

Vi börjar med att ledaren presenterar recepten och går igenom varje steg noggrant. Vi delar sedan upp oss i smågrupper, där varje grupp får ansvar för något av recepten. Sedan sätter vi igång och lagar tillsammans! Under hela processen finns Zainab där med en guidande hand och hjälper er alla att lyckas med de härliga rätterna.

Efter den lärorika tiden vid spisen samlas vi för att njuta av maten. Vi avslutar dagen med att diska tillsammans, vilket ger oss tid att reflektera över vad vi lärt oss och utbyta erfarenheter.

DATUM FÖR TRÄFFARNA
Denna workshop består av ett tillfälle där vi träffas under 4 timmar.Sugen på fler kurser? Klicka här för se alla matlagningskurser!.

KURSLITTERATUR OCH MATERIALKOSTNAD
Alla ingredienser ingår i kursen och du får recept av ledaren på plats. Ingen extra kostnad tillkommer. Det enda du behöver ta med är nyfikenhet och ett gott humör!

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både nybörjare och erfarna kockar som vill fördjupa sina kunskaper i grön matlagning.

BRA ATT VETA
Har du någon allergi? Anmäl detta till oss i förväg via mail till så kan vi anpassa menyn. Ta gärna med några små matlådor att ta hem eventuella rester i. Förkläden finns att låna på plats, men du får naturligtvis gärna ta med ditt favoritförkläde om du vill.

KURSLEDARE
Din guide genom denna smakresa är Zainab Zubair, en erfaren matlagare med över 10 år i branschen. Med hundratals genomförda kurser har Zainab en djup förståelse för samspelet mellan olika kryddor och matlagningstekniker som hon nu vill dela med dig.


#NyKursLund

Startdatum:

2024-12-07

Tid:

17:00 - 21:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15181

Plats:

Solstenen Glimmervägen 6 22478 Lund

1 100 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden