Workshop: Indisk matlagning lö 9 nov

Information

Älskar du också den smakrika indiska maten? Upptäck hur lättlagad den faktiskt kan vara med hjälp av vår expert Zainab Zubair. Kom och upplev en dag fylld av nya smaker, lärorika moment och trevligt sällskap!

KURSINNEHÅLL
Under denna workshop lagar vi gemensamt en indisk femrättersmeny. Du får praktisk övning i olika matlagningstekniker samt en djupare förståelse för hur de viktigaste indiska kryddorna kan användas.

Vi börjar med att ledaren presenterar recepten och går igenom varje steg noggrant. Vi delar sedan upp oss i smågrupper, där varje grupp får ansvar för något av recepten. Sedan sätter vi igång och lagar tillsammans! Under hela processen finns Zainab där med en guidande hand och hjälper er alla att lyckas med de härliga rätterna.
Efter den lärorika tiden vid spisen samlas vi för att njuta av maten. Vi avslutar dagen med att diska tillsammans, vilket ger oss tid att reflektera över vad vi lärt oss och utbyta erfarenheter.

Vi kommer att laga följande rätter:
• Onion Bhajis - Krispiga och smakrika lökringar.
• Chutney med tamarind och dadlar - En söt och syrlig sås - perfekt som tillbehör.
• Kycklingcurry - En mustig och kryddig huvudrätt.
• Grönsaksbhaji - En härlig mix av kryddade grönsaker.
• Chappati/Puri Bröd - Mjuka eller friterade indiska bröd.

DATUM FÖR TRÄFFARNA
Denna workshop består av ett tillfälle där vi träffas under 4 timmar. Vi erbjuder workshopen vid flera olika tillfällen under hösten och vid ett tillfälle, lördag den 19 oktober, lagar vi en vegetarisk variant av menyn där kycklingen byts ut mot en härlig vegetarisk rätt. Klicka här för se alla tillfällen.

KURSLITTERATUR OCH MATERIALKOSTNAD
Alla ingredienser ingår i kursen och du får recept av ledaren på plats. Ingen extra kostnad tillkommer. Det enda du behöver ta med är nyfikenhet och ett gott humör!

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både nybörjare och erfarna kockar som vill fördjupa sina kunskaper i indisk matlagning.

BRA ATT VETA
Har du någon allergi? Anmäl detta till oss i förväg via mail till så kan vi anpassa menyn. Ta gärna med några små matlådor att ta hem eventuella rester i. Förkläden finns att låna på plats, men du får naturligtvis gärna ta med ditt favoritförkläde om du vill.

KURSLEDARE
Din guide genom denna smakresa är Zainab Zubair, en erfaren matlagare med över 10 år i branschen. Med hundratals genomförda kurser har Zainab en djup förståelse för indiska kryddor och matlagningstekniker som hon nu vill dela med dig.


#NyKursLund

Startdatum:

2024-11-09

Tid:

12:00 - 16:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15167

Plats:

Solstenen Glimmervägen 6 22478 Lund

1 200 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden